FEGYVEREKKEL TÁMADNAK A MENEKÜLTEK A KAMIONOSOKRA

FEGYVEREKKEL TÁMADNAK A MENEKÜLTEK A KAMIONOSOKRA

Fokozódik a helyzet.

[cn-social-icon]

Calaisnél egyre durvább a helyzet, a menekültek már fegyverekkel támadják meg a kamionokat, és mindent megpróbálnak, hogy feljussanak.

Azt mondják, hogy a rendőrség pedig nem tesz semmit az egész ellen, és már félnek a kamionosok. Attól tartanak hogy mikor ölik meg őket.

A kamionosok arról beszélnek, hogy egyre agresszívabbak a menekültek, és egyre jobban követelik, hogy átvigyék őket a határon, és eljussanak Franciaországból Angliába.

loading...

Elmondták, hogy kövekkel dobálják az autókat, és elállják az útjukat, de olyan is többször előfordult már, hogy késekkel vagy egyéb más fegyverekkel fenyegették meg a sofőröket. Talán már nincs messze az sem, amikor majd autót lopnak vagy embereket szúrnak le.

Szóval tényleg nagyon eldurvult a helyzet, ahhoz képest, hogy nemrég még csak a rakterekbe próbáltak meg bejutni.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Hallani lehet arról is, hogy a menekültek kiépítettek egy elterelőt is, ami úgy néz ki, mintha az út le lenne zárva, így a kamionosok és az autósok lefordulnak a másik irányba, ezen az elterelő ponton pedig rengeteg bevándorló várja az autósokat, akik megrohanják.

De gyakori az is, hogy elviszik a közúti táblákat, vagy összekeverik őket, így ezzel is lassításra kényszerítik a kamionosokat.

A kamionosok azt mondják, hogy a rendőrség nem tesz semmit azért, hogy jobb legyen a helyzetük. A fuvarozók Angol vezetője pedig azt mondta, hogy addig nem is fog semmi változni, amíg az életét nem veszti valaki. Tehát a kamionosok nagyon rossz helyzetben vannak, és ez egyre durvul.

Egy másik kamionos arról mesélt, hogy ő már 30 éve dolgozik kamionosként, de ennyire nehéz helyzetben még nem voltak, és hogy ilyen agresszív fellépést még nem látott. Elmesélte, hogy egyszer bedobták a szélvédőjét, és ha a kamion jobb kormányos lett volna, akkor biztos benne, hogy meghal.

Egy másik kamionos pedig arról mesélt, hogy eddig egyáltalán nem félt a migránsoktól, azonban az egyik napon egy nagy csattanást hallott a kamionon, és mikor kinézett, azt látta, hogy egy menekült machetével megy felé.

Tehát a kamionosok egyre jobban félnek, és egyre inkább durvul a helyzet. Vajon meddig lehet ezt még csinálni?

[cn-social-icon]

Facebook hozzászólások