A WINDOWS 10 MÁR ENGEDÉLY NÉLKÜL IS TELEPÜL

A WINDOWS 10 MÁR ENGEDÉLY NÉLKÜL IS TELEPÜL

A Windows 10 már akkor is feltelepül a gépedre, ha nem akarod.

[cn-social-icon]

Te is jártál hasonlóan?

A Windows 10 megjelenése után teljesen ingyenes lett bárki számára, aki eredeti Window 7 vagy Windows 8 operációsrendszerrel rendelkezik.

A Microsoft pedig érezhetően megpróbálja ránk erőltetni az új Windows 10-et, hiszen a kezdetekben csak arról volt szó, hogy ingyenesen lefrissíthetjük, ha szeretnénk. Később aztán már magától feltelepült, azonban nem frissített, de a helyet már elfoglalta, és ott volt a gépen, nekünk pedig csak frissíteni kellett.

loading...

Ez sok embernél így van most is, és persze pár óránként feldobja azt a lehetőséget a Windows, hogy „frissítés most” vagy „frissítés még ma este” tehát ne frissítsen opció nincs is a válaszhatóak közül, persze ki lehet lépni, így nem kötelező lefrissíteni.

Azonban néhány felhasználó arról számolt be, hogy a számítógépe magától frissített a Windows 10-re, anélkül, hogy engedélyt kért volna.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Több felhasználó is jelezte, hogy a Windows 7-es gépük letöltötte és el is kezdte frissíteni a Windows 10-et, kérdezés nélkül. Sőtt, olyanról is hallottunk, hogy este lekapcsolták a gépet, és a reggeli bekapcsolásnál települt fel a Windows 10.

Állítólag néhány embernél ez komolyabb gondokat is okozott, mivel voltak olyan eszközök, amiket a 10-es Windows nem támogatott.

Természetesen bizonyos szinten érthető hogy a Microsoft szeretné ránk erőltetni az új rendszert, és minél több esetben felkínálja a lehetőséget a frissítésre. Azonban aki nem akarja lefrissíteni, akkor annak ilyen módon kerül fel a gépére? Ez nem túl korrekt.

Mivel az ajánlott telepítések között van a Windows 10, így elképzelhető, hogy sok esetben felkerülhet a 10-es rendszer, ha nem kapcsoljuk ki az automatikus frissítéseket.

Viszont még októberben Terry Myerson, az operációs rendszerek fejlesztésével foglalkozó részleg vezetője, azt mondta, hogy ilyen esetben, a felhasználóknak egy egyértelmű figyelmeztetést kell kapniuk arról, hogy a rendszer frissülni fog.

Ha esetleg van az olvasóink közül valaki, aki hasonlóan járt, mindenképpen írja meg nekünk kommentben.

Facebook hozzászólások