A HÚSVÉT SZIGETEK TITOKZATOS SZOBRAINAK TÉNYLEG VAN TESTE

loading...

Érdekesség a húsvét szigetek szobrairól.

A szobroknak tényleg van teste.

A Csendes-óceán délkeleti részén fekvő Húsvét-sziget csupa rejtély. Nincs magyarázat arra, hogy a híres Moai szobrok hogyan kerültek oda, de még arra sem, hogy egyáltalán az emberek hogyan kerültek oda.

A húsvét szigethez legközelebb lévő sziget több mint kétezer kilométerre van, így érthetetlen, hogy miért utaztak oda az emberek, és hogy hogyan építették meg ezeket a szobrokat.

A régészeti leletek alapján, a Húsvét-szigetet valamikor a 700-as és az 1100-as évek között népesítették be. Akkoriban még csak evezős hajók voltak, amikkel lehetetlen volt ezer kilométert is megtenni, nemhogy még kétezret.

loading...

Az is kérdéses, hogy hogyan szállították oda azt a rengeteg követ, és hogy hogyan munkálták meg, valamint az is, hogy milyen módszerrel ásták be a szobrok „testét” a földbe, pláne olyan mélyre.

A szigeten nagyjából 887 szobor található, ami mind a parton, vagy a parthoz közel van, és mind a víz felé néz, mintha várnának valamire a víz felől. Ezt a rengeteg szobrot nagyjából 400 év alatt készítették el, de mai szemmel nézve, érthetetlen, hogy hogyan tudták mindezt kivitelezni.

A sziget legnagyobb szobra, a „Paro” nevű fej, ami tíz méternél is magasabb, és nyolcvan tonnát nyom. Készült egy ennél is magasabb szobor, ami 21 méter magas volt, és nagyjából 270 tonnát nyomott, de ezt a szobrot nem fejezték be. További érdekesség az is, hogy a sziget 15 ezer fős népessége, az 1600-as évek környékén, hirtelen 2-3 ezer főre csökkent, és az okokat még ma sem tudni, és semmi nyom nem vezet betegségekre, vagy bármi másra.

Szóval rengeteg rejtély lengi körbe a Húsvét-szigetet. Azonban a rejtély még nagyobb lett, hiszen kiderült az is, hogy ezek a szobrok nemcsak egyszerű fejek, a szobroknak ugyanis testük is van. Persze ezek nem kidolgozott, megmunkált, szabályos testformák, inkább csak arra szolgálnak, hogy be tudják ásni őket a földbe.

Már korábban is voltak pletykák arról, hogy a szobroknak testük is van, azonban akkor még nem ásták ki a szobrokat régészek. Azonban kiderült, hogy az összes szobornak van teste.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Szólj hozzá

Hozzászólás