A GYÓGYSZERLOBBI FOGSÁGÁBAN

A GYÓGYSZERLOBBI FOGSÁGÁBAN.

A GYÓGYSZERLOBBI FOGSÁGÁBAN

 

Gyógyszer, vagy gyógynövény? A kérdés rendkívüli mértékben megosztja még a szakembereket is. A szakértők állítják, hogy legtöbb gyógynövény támogatja a szervezet természetes gyógyító képességét, ellentétben a gyógyszerészeti kezeléssel, amelyeknek a többsége megzavarja a test vegetatív funkcionálását. Egyre több orvos állítja ezt, vállalva ezzel annak a következményeit is, hogy a gyógyszeripar (gyógyszermaffia) haragjával sújthatja.

[good_old_share]

Már több mint ezer éve alkalmazzuk a gyógynövényeket, amelyek nagyon hatásosak tudnak lenni megfelelő alkalmazás esetén.  Oldalainkon is számos cikk megtalálható a téma kapcsán.

A modern orvostudomány elterjedése, és ezzel párhuzamosan a gyógyszerlobbi folyamatos térnyerése okolható a legjobban abban, hogy manapság kételkedve tekintünk a gyógynövényekre. Meg kell értenünk az összefüggéseket: azért, hogy szépen csomagolt gyógyszert vásároljunk  a természet gyógyító ereje helyett, a  nagy gyógyszerkonszernek sok millió dollárt költenek, amit természetesen aztán velünk fizettetnek meg.Statisztikák szerint függővé tesznek minket a gyógyszereikkel a gyógyszergyártó cégek.

loading...

A kimutatások szerint valamilyen kémia gyógyszerfüggőségtől szenved az amerikai lakosság közel háromnegyed része.

A „koalíció a gyógyszercsalások ellen” nevű szervezet szerint is a konszernek a függőség felé terelik az embereket. Nagy ’háború’ volt a gyógyszerekkel kapcsolatban 1980-ban, melyet az állami apparátus rendelt el, de az valójában maga a gyógyszergyártó cégek robbantották ki ezt a típusú háborút.  A szervezet a következőket nyilatkozta:

„ Mi emberek narkotikumokon, fájdalomcsillapítókon, antidepresszánsokon, vérnyomáscsökkentőkön élünk. Nagyon érdekes, hogy pár száz forintot érő gyógynövények közel ugyan arra a hatásra képesek megfelelő alkalmazás esetén.”

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Sok ezer gyógynövény alkalmas arra, hogy az ember egészségére kedvező hatást gyakoroljanak. A fő probléma az, hogy a konszernek óriási mennyiségű pénzt keresnek azzal, hogy kibillentik a természetet az egyensúlyából. A GMO termékek újabb szintre emelték a konszernek szerint a gyógynövények használhatóságát, de ezek könnyedén okozhatnak rákot, nemzőképtelenséget és egyéb mellékhatásokat.

A konszernek úgy vélik, hogy megfelelő megoldást nyújtanak, de ez rengeteg pénzbe kerül másrészt nem biztos, hogy megoldja a problémát.


Csak a túlzott mennyiségű antibiotikum fogyasztásra kell gondolni, mely akár rövidtávon is egyre erősebb vírusok megjelenéséhez és elterjedéséhez vezet.

Könnyen járhat a természetes gyógymódok eltűnésével, ha a hatalmas profit érdekében a gyógyszercégek tovább folytatják a génmodifikációt. 

Facebook hozzászólások