A 3,5 MILLIÓ ÉVES BAKTÉRIUM, VÉDELMET NYÚJTHAT A BETEGSÉGEK ELLEN?

A 3,5 MILLIÓ ÉVES BAKTÉRIUM, VÉDELMET NYÚJTHAT A BETEGSÉGEK ELLEN?

A 2009-ben felfedezett, 3,5 millió éves Bacillus F nevű baktériumról, úgy gondolják hogy védelmet nyújthat a betegségek ellen.

[cn-social-icon]

Egy orosz tudós, sokáig tesztelte a vírust gyümölcslegyeken, és egereken, majd úgy döntött, hogy a baktériumot magának is beadja.

A tudós ezzel kísérleti nyulat csinált saját magából, de egyenlőre úgy tűnik, hogy jó döntés volt. Anatoli Brouchkov két éve nem volt beteg, és sokkal energikusabb, ő úgy gondolja hogy ez a baktériumnak köszönhető.

Az orosz tudós azt mondta, hogy a baktérium beadása után néhány hónappal, sokkal jobban tudott dolgozni, energikusabb volt, és nem betegedett meg még akkor sem, amikor az összes kollégáját ledöntötte a lábáról az influenza.

loading...

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Szóval a tudós úgy gondolja hogy jó ötlet volt beadni magának, és hogy az energikusság, és az hogy nem betegszik meg, mind a baktériumnak köszönhető.

A 3,5 millió éves, Bacillus F baktériumot, egyébként Szibériában, Jakutföldön találták. Néhány éve elég nagy port kavart amikor kiderült hogy úgymond „elhozták magukkal”, rengeteg ember felháborodott, hogy egy több millió éves baktériumot megpróbálnak újraéleszteni, és féltek a következményeitől.

Sok tudós úgy gondolja, hogy mivel a Bacillus F ennyi ideig túlélte a jégbe fagyva, ezért lehetséges, hogy magában hordozza az örök élet titkát.

Anatoli Brouchkov azt nyilatkozta, hogy úgy gondolta, érdekes lesz kipróbálnia magán ezt a baktériumot, és nem félt a mellékhatásaitól, hiszen már tesztelte legyeken és egereket is. Ezen kívül azt is elmondta, hogy szerinte a Jakutföldön élő emberek azért hosszú életűek, mert az ivóvízzel bejutott ez a baktérium a szervezetükbe.

A világ tudósai egyébként a baktérium felfedezése óta próbálják megfejteni a Bacillus F titkát. Abban bíznak, hogy ha rájönnek, hogy működik, és hogyan korrigálja az öregedés által előidézett károkat, azzal az emberiségért is sokat tehetnek majd.

[cn-social-icon]

Facebook hozzászólások