VILÁGÍTÓ LÉNY A VÍZBEN?

VILÁGÍTÓ LÉNY A VÍZBEN?

 

A leginkább medúzára hasonlító, élén kék színnel világító jelenséget az angliai Bristol város kikötőjében kapták lencsevégre. Az eddig nem megmagyarázott eredetű fényforrást december 3-án észlelték először a vízben, ami rögtön nagy szenzáció lett a helyiek körében, majd a sajtó is felkapta a hírt.

A helyi BBC rádióadó munkatársa az ügyben felkereste a Bristol Aquarium szakértőjét, akinek véleménye szerint a jelenség nem lehet medúza vagy tintahal. „Nagyon valószínűtlen, hogy egy medúza egy darabban bejusson a kikötőbe és életben is maradjon” – fejtette ki a szakértő, aki szerint a fény mesterséges eredetű.Több olyan élőlény is van a tengerben, amely képes fényt kibocsátani. – Ezt már Steve Simpson, a Bristoli Egyetem biológiatudományi szakának egyik tanára nyilatkozta, aki hozzátette, hogy vihar idején a tengeráramlatok besodorhatták az állatot a kikötőbe. Ennek ellenére – folytatta Simpson – elképzelhető, hogy átverésről van szó.

A szakértők között tehát nincs összhang az ügyben, egy szemtanú azonban úgy nyilatkozott, hogy ha a kéken fénylő jelenség emberi kéz műve, akkor a kivitelezőnek nagyon sokat kellett vele munkálkodnia.

Szólj hozzá

Hozzászólás