VÁLTOZTASD MEG A GMAIL JELSZAVAD, 15 EZER MAGYAR JELSZÓ SZIVÁRGOTT KI

VÁLTOZTASD MEG A GMAIL JELSZAVAD, 15 EZER MAGYAR JELSZÓ SZIVÁRGOTT KI
loading...

Ha van G-mail-je, akkor azonnal változtasson jelszót.

[good_old_share]

15 ezer magyar jelszó került ki, e-mail címmel együtt.

Sajnos úgy tűnik, hogy az e-mailünk sincs biztonságban. Valakik feltörték a rendszert és több mint 15 ezer e-mail cím került ki, persze jelszóval együtt, így bárki beléphet.

Egy fájlmegosztó oldalon tették közzé azt több mint 15 ezer felhasználónév és jelszó párost tartalmazó listát, melyen az Origo szerint magyar felhasználók működő belépési adatai találhatók.

loading...

A listát egy Észt fájlmegosztó oldalra tették fel, és a hírek szerint valós, és igazi jelszavakat és e-mail címeget tartalmaz. Egy híroldal tesztelésből több felhasználót és jelszavat is kipróbált, és úgy tűnik, hogy az adatok nagy észe helyes, és sikerült belépniük idegenek fiókjába.

Persze így nemcsak az e-mail fiókunk van veszélyben, hiszen nagyon sokan ugyanazokat a jelszavakat használják például a Facebookon is, vagy bárhol máshol. Arról nem is beszélve, hogy ha esetleg más jelszót használunk, akkor is gondban vagyunk, hiszen ha már jóval az előtt beléptek, hogy mi tudnánk róla, akkor könnyedén kileshették a jelszavunkat.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Arról nem is beszélve, hogy ezzel visszaélhetnek, és a nevünkben zaklathatnak másokat, vagy esetleg még banki adatokat is ellophatnak.

Azt ajánljuk mindenkinek, akinek van G-mail fiókja, hogy változtassa meg a jelszavát minél előbb, és ha más oldalakon is ugyanazt a jelszót használja, akkor azt is ajánlott. Persze nem biztos, hogy éppen az öné is kikerült, de jobb a biztonság.

időközben kiderült, hogy a jelszócsomagnak jó eséllyel jelentős részét képezik a Budapest Sportiroda rendszeréből származó adatok.

Egyébként korábban az is kiderült, hogy a világon a leggyakoriabban használt jelszavak az „123456” és a „jelszó” valamint angolul a „password” jelszavak. Ezeket a jelszavakat egyáltalán nem érdemes használni, hiszen ehhez szinte még gondolkodnia sem kell annak, aki fel akarja törni a fiókunkat.

Forrás: hvg.hu

Read previous post:
KIKET CSÍPNEK JOBBAN A SZÚNYOGOK?
KIKET CSÍPNEK JOBBAN A SZÚNYOGOK?

Téged mennyire csípnek a szúnyogok? [good_old_share] Miért van az, hogy egyeseket mindig megcsípi egy szúnyog, míg másokat szinte sosem? Ha...

MAGYARORSZÁGOT FENYEGETI AZ ISZLÁM ÁLLAM
MAGYARORSZÁGOT FENYEGETI AZ ISZLÁM ÁLLAM

Magyarországot fenyegeti az Iszlám Állam. [good_old_share] Az új üzenetükben azt mondták, hogy Magyarország lehet a következő célpont. A párizsi merényletek...

Close