ÚJABB PIRAMIST TALÁLTAK EGYIPTOMBAN

ÚJABB PIRAMIST TALÁLTAK EGYIPTOMBAN
loading...

Újabb piramist találtak Egyiptomban.

[good_old_share]


Abban reménykednek, hogy feltűnik, egy eddig ismeretlen uralkodó neve.loading...

Egy nagyjából 3700 éves piramist találtak, amely a 13. dinasztia idején épült. Az egyiptomi műemlékvédelmi minisztérium régészeti osztályának vezetője azt nyilatkozta, hogy a piramis nagyon jó állapotban van.

Az újonnan felfedezett piramis nem szokványos alakú, a piramisnak ugyanis sima oldalai vannak. A szakértők szerint ez azért lehet, mert ebben az időszakban kezdetek el kísérletezni azzal, hogy sima oldalú piramisokat építsenek.

A piramis a közlemények szerint nagyon jó állapotban maradt fent, így pedig sokkal könnyebb lesz megvizsgálni is. Egyenlőre még nem végeztek az ásatásokkal, de már néhány részt feltártak.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Például teljesen sikerült feltárniuk a piramisba vezető folyosót, valamint egy déli rámpához vezető helyiséget is, és egy nyugati oldalon található szobát is.Persze az ásatásokat nem hagyják abba, és folytatják addig, amíg teljesen fel nem tárják a piramis megmaradt részeit.

az is kiderült, hogy ásatás közben találtak egy nagyobb mérető kőtömböt, amire hieroglifasort véstek. Ezeket a hieroglifákat egyenlőre még vizsgálják, és próbálják megfejteni a jelentésüket.

A szakértők szerint a piramis egy eddig ismeretlen királynőé lehetett, és abban reménykednek, hogy találnak majd egy feliratot, amiben szerepel a piramis tulajdonosának a neve.

loading…


Read previous post:
ÍGY ROBBANTANAK FEL EGY TORONYHÁZAT - VIDEÓ
ÍGY ROBBANTANAK FEL EGY TORONYHÁZAT – VIDEÓ

Így robbantanak fel egy toronyházat. [good_old_share] Elképesztő videó. Nem mindennapi látvány egy toronyház felrobbantása. Rengeteg ember szeretne látni egy ilyet...

ZACHER GÁBOR: AZ ÖSSZES MA DIVATOS MÉREGTELENÍTŐ KÚRA ÁTVERÉS
ZACHER GÁBOR: AZ ÖSSZES MA DIVATOS MÉREGTELENÍTŐ KÚRA ÁTVERÉS

Az összes ma divatos méregtelenítő kúra hatalmas átverés lenne? [good_old_share] Zacher Gábor szerint igen. Zacher gábor szerint a méregtelenítő kúrák...

Close