ÚJABB ASZTEROIDA TART A FÖLD FELÉ!

ÚJABB ASZTEROIDA TART A FÖLD FELÉ!
loading...

Megint egy újabb aszteroida tart a föld felé. Ha ez becsapódna akkor országokat törölne le a térképről.

A hatalmas égitest becsapódása egész országokat törölne el, és katasztrofális klímaváltozást okozna.

Egy hatalmas, nagyjából egy kilométer széles aszteroida száguld a Föld felé, óránként harminchétezer kilométeres sebességgel. A tudósok szerint pénteken (azaz holnap) halad majd el a föld mellett, és veszélyesen közel lesz a bolygónkhoz.

„Kisebb meteoritok elhaladása föld mellett gyakori jelenség, azonban egy akkora objektum, elég ritka, és valódi fenyegetést jelent” mondta Bill Napier, a University of Buckinghamshire asztronómiaprofesszora. „Egy ekkora test Földbe csapódása katasztrofális következményekkel járna. Hatalmas klímaváltozást, földrengéseket és cunamikat okozna.”A professzor szerint nagy annak az esélye, hogy egy meteor vagy egy aszteroida bármikor ütközhet a földel és elpusztítsa a bolygónkat, és hatalmas szerencse hogy eddig még nem történt meg.

loading...

Az YB35 számú objektumot tavaly év végén fedezte fel a Catalina Sky Survey és azóta nyomon követik az útját. Ha becsapódna, az ütközés ereje elérné a 15 ezer megatonnát, vagyis 15 millió tonnányi TNT robbanóerejét.
Ami nagyobb mint az eddig valaha is elkészült legnagyobb atombomba.

Read previous post:
ÉRDEKES KÍSÉRLET, AMIT NEM FOGSZ ELHINNI!
ÉRDEKES KÍSÉRLET, AMIT NEM FOGSZ ELHINNI!

Érdekes kísérletet végzett egy argentín reklámügynökség. És a kísérletből sok minden leszűrhető, és persze a végeredmény érdekes lett. [cn-social-icon] Egypetéjű ikreket...

MUMIFIKÁLÓDOTT PATKÁNYTETEM KERÜLHET AZ ÉTELEDBE!
MUMIFIKÁLÓDOTT PATKÁNYTETEM KERÜLHET AZ ÉTELEDBE!

Paleo- és biotermékek készültek gyomorforgató körülmények között, az élelmiszer-biztonságiak száz tonna szennyezett növényi terméket foglaltak le, és videót is készítettek...

Close