ÚJ DINOSZAURUSZ FAJT FEDEZTEK FEL

ÚJ DINOSZAURUSZ FAJT FEDEZTEK FEL

Új dinoszaurusz fajt fedeztek fel.

[good_old_share]


A régészek Svájcban bukkantak rá az eddig ismeretlen fajra.

A régészek svájci, Jura kantonban bukkantak rá az eddig ismeretlen dinoszaurusz faj maradványaira,  egy autópálya építés közben.
A Jurabrontes curtedulensisnek keresztelt faj nagyjából 150 millió évvel ezelőtt élt, lábnyomai pedig világszinten is a legnagyobbak közé tartoznak.

loading...

Tehát egy hatalmas állatról beszélünk.

Az is kiderült, hogy egy húsevő fajtáról van szó, aki négy végtaggal rendelkezett, de két lábon járt, tehát kimondható, hogy egy eddig ismeretlen csúcsragadozó nyomaira bukkantak.

A kutatók egyébként többször is kiemelték, hogy nem egy ismert csoport új jövevényéről beszélünk, hanem egy eddig teljesen ismeretlen fajról.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Nagyon úgy tűnik, hogy a frissen felfedezett fajnak nem igazán volt ellenfele, és talán még egy T-Rex-et is képes lett volna legyőzni.

A lábnyomokból ítélve nagyjából 10-12 méteresek lehettek, azok ritkaságából pedig arra lehet következtetni, hogy a tápláléklánc tetején helyezkedhettek el. A felfedezés azért nagyon fontos, mert Közép–Európában eléggé ritkán találnak ilyen méretű dinoszaurusz maradványokat, főleg olyanokat, amik ilyen jó állapotban maradtak fenn.

Emellett rábukkantak több kisebb állat nyomaira is, és nagyon úgy tűnik, hogy nagyjából egyszerre élhettek a környéken, szóval a csúcsragadozónak bőven volt miből táplálkoznia.
Ez a felfedezés azt bizonyítja, hogy a környéken sokkal gyakoriabbak voltak a ragadozó dinoszauruszok, mint azt korábban gondolták.

A leleteket egyenlőre még vizsgálják, és a kutatók abban reménykednek, hogy ennél többet is megtudnak majd a frissen felfedezett fajról.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások