KIFEJLESZTETTEK EGY SZENZORT, AMI FIGYELMEZTET HA AZ AUTÓBAN HAGYJUK A GYEREKÜNKET

loading...

Kifejlesztettek egy szenzort, ami figyelmeztet, ha az autóban felejtjük a gyerekünket.

Sajnos ma már erre is szenzor kell.
Sajnos már régóta minden nyáron előfordul több olyan eset, hogy a szülők elfelejtik, hogy a hátsó ülésen van a gyermekük, és sajnos ez több gyermek halálát okozza.

Igazából érthetetlen az, hogy ilyen szülők hogyan vállalhatnak gyermeket, és hogy hogyan képesek otthagyni a hátsó ülésen a tűző napon.

loading...

Erről rengeteget lehetne írni, de inkább nem megyünk bele. Elég annyi, hogy sajnos rengeteg ilyen eset van a világban, és eddig még nem tettek ellene az autógyártók semmit.

Persze ez ellen nem is nekik kellene tenniük, hanem inkább a felelőtlen szülőknek.

Egy cég azonban most kifejlesztett egy szenzort az autójába, ami jelez ilyen esetben.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Az Amerikai GMC márka egy új modelljébe építették be ezt a szenzort. A jelzőrendszer egyszerű, a hátsó ajtók nyitását tárolja a rendszer, és ha valaki 10 percen belül az autó indulásához képest kinyitotta a hátsó ajtókat, akkor a rendszer aktiválódik.

Ha ezek után a sofőr leállítja az autóját, akkor a rendszer küldeni fog egy hátsó ajtó figyelmeztetést. Ez ugyanúgy megjelenik a kijelzőn mint például a lámpák lekapcsolására való figyelmeztetés, és hangjelzést is az.

A rendszer egyébként ugyanazt a szenzort használja, amit egyébként is használ az ajtók nyitásához, így semmilyen plusz kiegészítőt nem igényel, csak egy egyszerű programozást.

Ez a rendszer egyenlőre még nem túl precíz, így akkor is jelez, ha valamit csak betettünk hátra, de inkább jelezzen feleslegesen, minthogy néhány felelőtlen szülő az autóban hagyja a gyermekét.
Szólj hozzá

Hozzászólás