TUDOD MIT JELENT A FEKETE RAJZOLT PÖTTY, EGY NŐ TENYERÉN?

loading...

Tudtad, hogy mit jelent az, ha egy nő fekete pöttyöt rajzol a tenyerére? Ha nem, akkor ezt érdemes elolvasnod.

  • Facebook
  • Googleplus
  • Twitter
  • Youtube

A jel… Talán te lehetsz az, aki később megment egy életet, ha ezt tudod.

A felmérések alapján napjainkban Magyarországon körülbelül 50 ezer család él fizikai terrorban. Vagy a párjuk bántalmazza, vagy esetleg a szülők, de a legtöbben nem mernek szólni senkinek, mert félnek a következményektől.

A fekete pötty pont ehhez kapcsolódik, hiszen ez egy segélykérés, a kampányt a Facebookon indították el, és nagyon elterjedt.

loading...

A fekete pötty úgy kapcsolódik ehhez az egészhez, hogy ez lett a nők „segélykiáltása”. Ha egy nő tenyerén fekete pöttyöt látsz, az azt jelenti, hogy valamilyen terror áldozata. Ez a terror lehet fizikai, vagy akár lelki bántalmazás is. Ezek a nők a bántalmazás miatt annyira félnek, hogy nem mernek nyilvánosan segítséget kérni, ezért lett ez az ő segélykiáltásuk.

Ilyenkor sokszor felmerül az emberekben a kérdés, hogy ha bántalmazzák őkat, akkor miért nem menekülnek el, de a válasz nagyon egyszerű. Legtöbb estben ezeket a nőket zsarolják valamivel.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A felhívás lényege az, hogy ha egy ilyen nőt látsz, akkor hívd a rendőrséget. Ezzel akár életet is menthetsz.

Viszont egy ilyen esetben fontos az, hogy ha észrevettük, akkor is maradjunk természetesek, és ne hívjuk fel magunkra a figyelmet, és legfőképp a nőre ne. Ne bámuljuk feltűnően sem a nőt, sem pedig a párját, vagy családtagját, viszont figyeljük meg őket és amint lehetőségünk van rá, hívjuk a rendőrséget.

Természetesen felmerülhet a kérdés, hogy ha ennyire elterjedt lett ez az egész, akkor miért ne venné észre az is, aki éppen bántalmazza a nőt, ami persze teljesen jogos. De ne felejtsük el azt, hogy a pötty a tenyéren van. A tenyér könnyen eltakarható, és ezért is oda teszik.

Ha szerinted ez egy hasznos információ, ami akár életet is menthet, akkor oszd meg, hogy mások is tisztában legyenek a pötty üzenetével.

  • Facebook
  • Googleplus
  • Twitter
  • Youtube

Szólj hozzá

Hozzászólás