TÖBB MAJOM IS ELPUSZTULT A VAKCINA TESZTJÉN, MÉGIS KIPRÓBÁLTÁK CSECSEMŐKÖN

TÖBB MAJOM IS ELPUSZTULT A VAKCINA TESZTJÉN, MÉGIS KIPRÓBÁLTÁK CSECSEMŐKÖN

Több majom is elpusztult a vakcina tesztjén, mégis kipróbálták csecsemőkön.

[good_old_share]


Érdekes hírek láttak napvilágot.

Valószínűleg a legtöbb ember azt gondolná, hogy egy oltást, amit éppen megkapott, alaposan letesztelték, és pozitív tesztek sorozatán ment keresztül, mire eljutott odáig, hogy beadhassák az embereknek is.

Nos, ez nem mindig van így.

loading...Nem régiben ugyanis napvilágot láttak azok az aggasztó hírek, miszerint egy bizonyos TBC oltás több majom életét is követelte, mégis beadták rengeteg csecsemőnek.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: https://netextra.hu/newsletter/

Még 2009-ben a TBC elleni oltást közel 1400 dél-afrikai csecsemőnek adták be, és a gyerekek szüleinek azt mondták, hogy az oltások jól szerepeltek a teszteken.

Ez azonban később kiderült, hogy ez nem igaz, ugyanis a majomkísérletek nagyon rosszul sikerültek. A teszteken ugyanis 6-ból 5 majom elpusztult.

Szerencsére ez az oltás nem ártott a csecsemőknek, azonban nem is védte meg őket a TBC-től, így azóta nem is használják a szert.

Azóta rengetegen felszólaltak amellett, hogy szigorítani kell az állatkísérletek eredményeinek közlésére való szabályokat.

A kutatók azonban kiállnak amellett, hogy ők közölték az eredményeket a hatóságokkal, és hogy az említett kísérleten kívül,m a vakcinák jól szerepeltek a többi kísérletben. A kutatók szerint a többi kísérlet sikeres volt, és a fent tesztben csak azért szerepelt rosszul a vakcina, és azért pusztultak el az állatok, mert a TBC erősebb változatával tesztelték őket.

Akár így van, akár nem, az biztos, hogy erről a tesztről nem igazán számoltak be, pedig erről is ugyanúgy be kellett volna, mint az összes többi sikeres tesztről is.Több szakértő is elmondta, hogy az eset egyébként nem egyedi, hiszen többször előfordult már olyan, hogy hibás, befejezetlen, vagy éppen negatív tesztek után adtak be embereknek kísérleti készítményeket. Ezen kívül azt is hozzátették, hogy éppen az ilyen esetek miatt bíznak egyre kevesebben a védőoltásokban, és ezért kérdőjelezik meg egyre többen az ilyes területen dolgozók munkáit.

Azonban a beadó csapat szerint be kellett adniuk az oltást a csecsemőknek, hiszen a korábbi teszteken jól szerepelt.

Az ügy végére aztán 2016-ban pontot tettek, ugyanis a végeredmény az lett, hogy az orvosoknak valóban ki kellett próbálniuk a vakcinát, hiszen a többi teszten pozitív eredményeket mutatott. Azonban ettől függetlenül a mai napig is sokan megkérdőjelezik ezt a döntést.

Neked mi a véleményed, és mennyire bízol a mai védőoltásokban?

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások