EZEK A CUKORBETEGSÉG JELEI

EZEK A CUKORBETEGSÉG JELEI
loading...

Ezek a cukorbetegség jelei!


Ha észrevesszük magunkon ezeket a tüneteket, akkor érdemes orvoshoz fordulni.

Sajnos rengetegen küzdenek a cukorbetegséggel. Kutatások szerint sokkal többen, mint kellene. Ráadásul sokan későn is veszik észre a betegséget, éppen ezért most felsoroljuk a figyelmeztető jeleket.

Abban az esetben, ha ezeknek a tüneteknek a nagy részét észrevesszük magunkon, érdemes orvoshoz fordulni, és megvizsgáltatni magunkat.

loading...1. Erős szomjúság érzés és fokozott vizelés

Amikor a glükóz szintje megemelkedik a vérben, a vesék megpróbálják azt kiszűrni. Viszont, ha túl sok a glükóz a vesék végül nem tudják elég gyorsa elvégezni a szűrési folyamatot. A felesleges glükóz ezért kiürül a vizelettel. A fokozott vizelés dehidratációhoz vezet, vagyis szomjasak leszünk.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: https://netextra.hu/newsletter/
 

2. Fokozott éhségérzet

A szervezetnek szüksége van az inzulinra, hogy a glükózt a sejtekbe juttassa. Ha inzulin-rezisztencia alakult ki a sejtek nem tudják tárolni a glükózt. Emiatt a szervezet nem rendelkezik a megfelelő energiával, amit azzal próbál kompenzálni, hogy az energiafelvétel reményében éhségérzetet kelt.

3. Gyengeség és fáradtság

A megnövekedett éhségérzet és a hibásan működő folyamatok miatt a szervezet nem képes megfelelően hasznosítani a bevitt energiát. Emiatt folytonos fáradtságérzet alakul ki.

4. Hirtelen fogyásMivel a megnövekedett vizelettel rengeteg glükóz távozik el, a szervezetünk nem képes elraktározni azt, és nem szívódik fel a sejtekben. Éppen emiatt egy hirtelen fogyás következhet be.

5. Zsibbadó végtagok

Ez is lehet a cukorbetegség egyik jele, hiszen a magas vércukorszint következménye az, hogy megzavarja az idegek által közvetített jeleket, valamint az érfalak is meggyengülnek.

6. Homályos látás

A meggyengült érfalak miatt a szem nagyon érzékennyé válik, és emellett a szemlencse megduzzad, ennek pedig az az eredménye, hogy a látásunk homályossá válik.

7. Lassan gyógyuló sebek

A cukorbetegség gátolja a fehérvérsejtek megfelelő működését is, így azok sokkal lassabban tudják elvégezni a dolgukat, emiatt pedig a sebek is sokkal lassabban gyógyulnak.

8. Gyakori fertőzések

Ha hirtelen gyakrabban fertőződünk meg, akkor az is a cukorbetegség jele lehet, hiszen meggyengíti szervezetet, így jóval gyakrabban érhet el minket ez a probléma is.

9. Száraz, repedezett bőrMivel megnövekszik a szervezet vizelési ingere, így a vese a bőrtől is elvonja a vizet. Ennek eredménye pedig az lehet, hogy a bőrünk kiszárad, viszketni kezd, és hámlik.

10. Ingerlékenység

Az állandó fáradtság, és az éhség miatt sokkal ingerültebbek lehetünk az átlagosnál.

Persze ezek a jelek külön-külön még nem adnak okot aggodalomra, de ha együtt vesszük őket észre, akkor érdemes orvoshoz fordulni, és megvizsgáltatni magunkat.

loading…


Read previous post:
ILYEN VOLT A FALCON 9 FELLÖVÉSE - VIDEÓ
ILYEN VOLT A FALCON 9 FELLÖVÉSE – VIDEÓ

Ilyen volt a Falcon 9 fellövése. Elképesztő videó. December 23.-án fellőtték a SpaceX Falcon 9-es rakétát a Kaliforniai Vandenberg légibázisról....

MI TÖRTÉNIK, HA NEM MOSUNK FOGAT?
MI TÖRTÉNIK, HA NEM MOSUNK FOGAT?

Mi történik, ha nem mosunk fogat? Ma is tanulhatunk valamit. Valószínűleg sokan elgondolkodtak már azon, hogy mi is történhet egészen...

Close