EZEK A CUKORBETEGSÉG JELEI

EZEK A CUKORBETEGSÉG JELEI

Ezek a cukorbetegség jelei!

[good_old_share]


Ha észrevesszük magunkon ezeket a tüneteket, akkor érdemes orvoshoz fordulni.

Sajnos rengetegen küzdenek a cukorbetegséggel. Kutatások szerint sokkal többen, mint kellene. Ráadásul sokan későn is veszik észre a betegséget, éppen ezért most felsoroljuk a figyelmeztető jeleket.

Abban az esetben, ha ezeknek a tüneteknek a nagy részét észrevesszük magunkon, érdemes orvoshoz fordulni, és megvizsgáltatni magunkat.

loading...1. Erős szomjúság érzés és fokozott vizelés

Amikor a glükóz szintje megemelkedik a vérben, a vesék megpróbálják azt kiszűrni. Viszont, ha túl sok a glükóz a vesék végül nem tudják elég gyorsa elvégezni a szűrési folyamatot. A felesleges glükóz ezért kiürül a vizelettel. A fokozott vizelés dehidratációhoz vezet, vagyis szomjasak leszünk.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: https://netextra.hu/newsletter/
 

2. Fokozott éhségérzet

A szervezetnek szüksége van az inzulinra, hogy a glükózt a sejtekbe juttassa. Ha inzulin-rezisztencia alakult ki a sejtek nem tudják tárolni a glükózt. Emiatt a szervezet nem rendelkezik a megfelelő energiával, amit azzal próbál kompenzálni, hogy az energiafelvétel reményében éhségérzetet kelt.

3. Gyengeség és fáradtság

A megnövekedett éhségérzet és a hibásan működő folyamatok miatt a szervezet nem képes megfelelően hasznosítani a bevitt energiát. Emiatt folytonos fáradtságérzet alakul ki.

4. Hirtelen fogyásMivel a megnövekedett vizelettel rengeteg glükóz távozik el, a szervezetünk nem képes elraktározni azt, és nem szívódik fel a sejtekben. Éppen emiatt egy hirtelen fogyás következhet be.

5. Zsibbadó végtagok

Ez is lehet a cukorbetegség egyik jele, hiszen a magas vércukorszint következménye az, hogy megzavarja az idegek által közvetített jeleket, valamint az érfalak is meggyengülnek.

6. Homályos látás

A meggyengült érfalak miatt a szem nagyon érzékennyé válik, és emellett a szemlencse megduzzad, ennek pedig az az eredménye, hogy a látásunk homályossá válik.

7. Lassan gyógyuló sebek

A cukorbetegség gátolja a fehérvérsejtek megfelelő működését is, így azok sokkal lassabban tudják elvégezni a dolgukat, emiatt pedig a sebek is sokkal lassabban gyógyulnak.

8. Gyakori fertőzések

Ha hirtelen gyakrabban fertőződünk meg, akkor az is a cukorbetegség jele lehet, hiszen meggyengíti szervezetet, így jóval gyakrabban érhet el minket ez a probléma is.

9. Száraz, repedezett bőrMivel megnövekszik a szervezet vizelési ingere, így a vese a bőrtől is elvonja a vizet. Ennek eredménye pedig az lehet, hogy a bőrünk kiszárad, viszketni kezd, és hámlik.

10. Ingerlékenység

Az állandó fáradtság, és az éhség miatt sokkal ingerültebbek lehetünk az átlagosnál.

Persze ezek a jelek külön-külön még nem adnak okot aggodalomra, de ha együtt vesszük őket észre, akkor érdemes orvoshoz fordulni, és megvizsgáltatni magunkat.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások