TERRORTÁMADÁS KOSZOVÓBAN

TERRORTÁMADÁS KOSZOVÓBAN
loading...

Terrortámadás történt Koszovóban.

[good_old_share]

Egyenlőre nem tudni, hogy kik az elkövetők.

Mostanában ha támadás történik, akkor mindenki arra a bizonyos terrorszervezetre gondol, azonban úgy tűnik, hogy ehhez a támadáshoz nincs közük.

loading...

Zubin Potokban megtámadták azt a csarnokot, ahol a mai nap Aleksandar Vucic szerb miniszterelnök tartott volna kampányrendezvényt. A csarnokra gépfegyverekkel lőttek rá, és robbanószereket is dobtak hajnalban.

A hírről a Szerbiai közszolgálati televízió számolt be a mai nap folyamán. Egyenlőre még nem tudni, hogy kik csinálták a terrortámadást.

A támadásban szerencsére nem sérült meg senki. A robbanás időpontjában csak néhány ember tartózkodott az épületben, akik a rendezvény előkészületein dolgoztak pont. A rendőrség fokozta a biztonsági intézkedéseket.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Marko Djuric, a szerb kormány Koszovó-ügyi irodájának vezetője szerint terrorcselekményről van szó, amelyet több ismeretlen személy hajtott végre.

A támadás mögött valószínűleg nem az ismert terrorszervezet áll, ugyanis semmi nyomot nem találtak arra, hogy terrorcselekményre készülnének Koszovóban, és általában ők olyan országokban csapnak le, ami hatalmas visszhangot kelt. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem állhatnak ők a háttérben, a nyomozás még tart, és egyenlőre nem tudnak biztosat mondani, de bízunk benne, hogy a későbbiekben minden kiderül.

Az április 24-i előre hozott parlamenti választások kampányában ezúttal a politikusok nem foglalkoznak kiemelten Koszovó helyzetével, ám a kampány során a legtöbb pártvezető, illetve vezető politikus általában ellátogat Koszovóba.

Koszovó 2008-ban kiáltotta ki függetlenségét Szerbiától, Belgrád azonban ezt továbbra sem hajlandó elismerni, így a választási kampányt az egykori déli, főként albánok lakta tartományra is kiterjesztik. Szerbia indoklása szerint mindaddig, amíg az Európai Unió nem egységes a kérdésben, Belgrád sem kényszeríthető a függetlenség elismerésére. Szerbián kívül Oroszország és Kína, illetve öt európai uniós tagállam – Spanyolország, Szlovákia, Románia, Görögország és Ciprus – sem tartja független országnak Koszovót.

Read previous post:
FURCSA LÉNYT VIDEÓZTAK LE A TEMZÉBEN
FURCSA LÉNYT VIDEÓZTAK LE A TEMZÉBEN

Egy furcsa lényt videóztak le a Temzében. [good_old_share] Először a Facebookra töltötték fel a videót, majd később felkerült a Youtubera...

FELSZÁNTOTTA A GAZDA A MIGRÁNSTÁBORT A FÖLDJÉN - VIDEÓ
FELSZÁNTOTTA A GAZDA A MIGRÁNSTÁBORT A FÖLDJÉN – VIDEÓ

Felszántotta a gazda a földjén lévő menekülttábort. [good_old_share] A migránsok felháborodtak. Besokallt egy görög, gazda, mert földjén sátrat vertek a...

Close