TALÁLKOZÁS KÜLÖNÖS LÉNYEKKEL 5.RÉSZ

TALÁLKOZÁS KÜLÖNÖS LÉNYEKKEL 5.RÉSZ

1954-ben Latin-Amerikából is számos UFO-t jeleztek. (Mellesleg ez volt az az év, amelyben a daytoni ATI-központ John O’Mara alezredes kijelentése szerint heti 700 jelentést kapott UFO-k feltűnéséről.) Az UFO-król szóló latin-amerikai jelentések közül több arról is beszámolt, hogy az UFO-k leereszkedtek a földre s emberszerű lényeket lehetett látni körülöttük. 

„Nehéz volna megmondani – írja Edwards -, hogy e beszámolók közül hány a szavahihető, legfeljebb csak azt lehet nyugodt szívvel megállapítani, hogy több megjelenésről csoportos tanúvallomások érkeztek, továbbá, hogy több szemtanú közhivatalnok volt s ugyancsak több esetben orvosok voltak a szemtanúk”:

1954 utolsó heteiben az UFO-k megjelenése tekintetében a latin-amerikai országok közül Venezuela volt a listavezető. Több venezuelai város rendőrségi irattárában őriznek jelentéseket arról, hogy különös emberszerű lényeket láttak feltűnni földre szállt korong alakú járművek körül.

Több esetben, amikor a beszámolók szerint közvetlen kapcsolatba kerültek ezekkel a lényekkel, az embereknek nem voltak kellemesnek nevezhető tapasztalataik. A venezuelai San Carlos egyik külvárosát gyönyörű park uralja – egyébként a Földművelésügyi Minisztérium tulajdona -, ahol különféle kiállításokat szoktak rendezni. December 16-án a késő esti órákban három fiatalember együtt vacsorázott egy San Carlos-i vendéglőben s utána autón hazafelé tartott.


loading...

Amikor a parkhoz értek, egyikük, Jesus Paz megkérte barátait, hogy álljanak meg egy percre, mert be akar menni a fák közé egy félreesőbb helyre. Ám alighogy eltávolodott az autótól, kétségbeesetten segítségért kiáltott. Barátai utána rohantak s meg is találták: bódultan és véresen feküdt a földön.

Tőle nem messze emberszerű kis szőrös lény futott egy csillogó, korong alakú jármű felé, amely a füvön állt. A fiatalemberek egyike, Luis Mejia még felkapott egy követ és hozzávágta a koronghoz, amely közben félelmetes zümmögéssel a magasba emelkedett.

Pazt gyorsan a városi kórházba vitték, ahol az orvosok megállapították, hogy heveny izgalmi állapotban van. Testének jobb felén és a gerincoszlop mentén hosszú, mély sebekből vérzett, amelyek az orvosok szerint ,“karmok nyomaira” emlékeztettek.

Paz a nyomozóknak később azt mesélte, hogy egy virágágyás mentén lépkedett a gyepen s lépteinek zaját elnyelte a fű, amikor váratlanul emberszerű, szőrös kis lénybe botlott, aki a virágokat vizsgálgatta. 

Paz hirtelen visszafordult, ám a lény ugyanabban a pillantban már meg is támadta, előbb belekarmolt és szétszakította az ingét, majd tarkón vágta, hogy beleszédült.

Hat nappal Paz balszerencsés San Carlos- i kalandja előtt két serdülőkorú fiú, Jesus Gomez és Lorenzo Flores nyúlra vadászott az Andersen átvezető műút mentén Chico és Cerro de la Tres Torres-nél . Amikor elfogyott a lőszerük, fogták régi, töltetlen vadászpuskájukat és elindultak hazafelé.

Fáradtan bandukoltak a műút szélén, amikor észrevették, hogy nem messzire, a bozótban, csillog valami, amit ők autónak hittek. Mint a rendőrségen később elmondták, azt hitték, hogy egy autó letért az útról s ők is benyomultak a bozótba, hogy meglessék.

Legnagyobb meglepetésükre nem autóval találták magukat szemközt, hanem valamivel, ami két hatalmas, szájuknál illeszkedő csillogó vederre emlékeztetett. Megítélésük szerint a tárgy átmérője mintegy három méter lehetett és – amint a rendőrségen kijelentették – az volt a benyomásuk, hogy a tárgy mintegy méteres magasságban lebeg a föld felett, aljából pedig lángok lövellnek.


Lorenzo Flores rendőrségi nyilatkozatában még a következők állnak:

,Aztán négy emberkét láttunk kiszállni. Mintegy kilencven centi magasak lehettek. Amikor észrevették, hogy ott vagyunk, mind a négyen megragadták Jesust és próbálták a tárgy felé vonszolni. Nem tehettem egyebet, fogtam a töltetlen puskát és lesújtottam vele egyikükre. Az volt a benyomásom, mintha valami kőkemény anyagra ütöttem volna, a kezem belefájdult, a puska pedig kettétört. Túl sötét volt, semhogy kivehettem volna arcvonásaikat, feltűnt azonban, hogy testüket sűrű szőr fedte és nagyon erősek voltak”.

Amikor a különös  törpeszerű lények megragadták, Jesus Gomezt valami elkábította. Flores megragadta barátját és visszavonszolta az útra, majd amikor Gomez magához tért, lélekszakadva futottak a legközelebbi rendőrőrsig. Szakadt ruhával értek oda, Gomez inge rongyokban lógott. Mindkét fiún mély karmolások nyomai látszottak. A rendőrség által kihívott orvosok kijelentették, hogy a fiúkat valami rettenetesen megrémítette s borzalmas idegállapotba kerültek, de ettől eltekintve értelmesek, s ítélőképességük megbízhatónak látszik.

Reggel, amikor a fiúk elvezették a rendőröket a tett színhelyére, a rendőrtisztek sok nyomot találtak, amelyek arra vallottak, hogy ott verekedés zajlott le, rábukkantak a kettétört vadászfegyverre is. Néhány megperzselődött bokron kívül azonban a kis lényeknek meg járművüknek semmilyen nyoma sem maradt.-Rejtelyekszigete

Facebook hozzászólások