SZTÁRHÁBORÚ A BANKOK ELLEN

SZTÁRHÁBORÚ A BANKOK ELLEN.

SZTÁRHÁBORÚ A BANKOK ELLEN

[cn-social-icon]

Korábban a sztárok közül jóformán csak Pataky Attiláról tudtuk, hogy devizakárosultként perre ment a bankjával, most viszont jelentősen változott a helyzet. Bíróságon zúdítanak össztüzet a bankokra a sztárok. Nemcsak a közemberek nyögik a devizahiteles tartozásukat, a hírességek is éppolyan kiszolgáltatott helyzetbe kerültek – írja a Blikk.

A sztárokat képviselő ügyvédnő, dr. Bihari Krisztina úgy véli, a jogalkotók minden kaput bezártak.

– Az adósokat nem terhelheti az árfolyamkockázat, hiszen annak veszélyeire nem hívták fel a figyelmüket – fejtette ki a jogásznő, s hozzátette: csak a peres út maradt, amelyek elsődlegesen a kölcsön- és lízingszerződések teljes semmisségének, ill. részleges semmisségének megállapítására irányulnak. – Az érvénytelen szerződés alapján az ítélet meghozatalának időpontjában kell elszámolni a felek között. A Kúria júniusi jogegységi döntésében lehetővé tette, hogy perek induljanak a teljes árfolyam-különbözet visszafizetése iránt. Ez azt jelenti, hogy az ügyfeleknek csak a szerződés megkötésekori árfolyamon kell a tartozást visszafizetni, illetve egyáltalán nem kell árfolyam-különbözetet fizetni, mert nem kapták meg a szerződés aláírásakor azt a tájékoztatást, hogy az árfolyamkockázat korlátlan mértékben emelkedhet, és azt kizárólag az adósnak kell vi­selni.

Egymillióra adna vissza hatot 

A devizakárosultak ügyeivel, és a banki visszaélésekkel kapcsolatban ezen az oldalon bővebb információkat találsz: KATTINTS IDEHeinz Gábor Biga egy autóhitellel szenved, amelynek részleteit egy ideje már nem is tudja fizetni.

loading...

– Ez egy országos probléma, amely véleményem szerint törvénytelen. Én egymillió forintos devizahitelt vettem fel az autómra, s már régen kifizettem a dupláját, amikor a bank közölte, hogy az utolsó időszakban a részleteim 100-200, sőt 300 ezer forintig emelkednek. Ez volt az a pillanat, amikor ügyvédhez fordultam, s bepereltem a pénzintézetet – mondta el a zenész, akit a Megasztárban, A Dalban és a Sztárban sztárban is láthattunk.

Segít a lány

Az X-Faktor felfedezettjének, Kováts Verának családja is a bírósághoz fordult. A fiatal énekesnő szülei 60 éves koruk után veszítették el állásukat, és 12 millió forintos devizahitelükből hiába fizettek ki 6 milliót, adósságuk 24 millió forintra nőtt.

– Meg kellett volna állítania a kormánynak a bankok ámokfutását. Volt, hogy Vera teljes fellépti díját nekünk adta, hogy törleszteni tudjunk – mondta el Kováts Zsolt, az énekesnő édesapja, aki hozzátette: egy ideje már így sem tudják fizetni a több százezer forintos törlesztőrészletet.

Elköltözne

Voith Ági már azon gondolkozik, hogy kiadja a lakását albérletbe, ő maga pedig egy kisebbe költözik, hogy ki tudja fizetni a súlyos törlesztőrészleteket. 2007-ben 5,5 millió forintot vett fel autójára, visszafizetett 8,5 millió forintot, és még mindig héttel tartozik.

– Elítélem a devizahitelezés nevű fosztogatást, családok mennek tönkre emiatt. A bankoknak ki kell egyezniük az emberekkel, de addig is mindenkinek azt javaslom, hogy forduljanak a bírósághoz, ahogy én is tettem – mondta a Jászai Mari-díjas színésznő.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel a hírlevelünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Rablánc

Szekeres Adrienn is az autóhitelében fuldoklik.

– Amikor felvettük a hitelt, éppen kezdett az életünk egy picit elindulni, mostanra az lett a rabláncunk – nyilatkozta a Blikknek az énekesnő, és hozzátette: egy autóhitelre 5 millió forintot vettek fel, amit hét éve törlesztenek. Alig egy hónapja megkérdezték, mennyivel tartoznak még, és a válasz sokkoló volt: még több mint 4 millióval – háborgott az énekesnő.

MÁZS besokallt 

Mészáros Árpád Zsolt 2007-ben vett fel 5 millió forintot az egyik hitelintézettől, amely állítása szerint pár hónap múlva egyoldalúan szerződést módosított.– Az ötmillióból kifizettem 12 millió forintot, s amikor bementem hozzájuk, hogy megkérdezzem, mennyi van még hátra, hogy lezárhassuk az ügyletet, azt mondták, hogy 5,2 millióval tartozom. Ekkor fordultam ügyvédhez, és pert indítottunk.

Életek mennek tönkre 

A Király család sem úszta meg a devizacsapdát. Király Viktor és Linda édesapja 5 millió forintot vett fel, ami több mint a duplájára nőtt. A 200 ezer forintos törlesztőrészleteket látva visszafizették az egészet, de beperelték a bankot, s a jogtalanul felvett összeget visszavárják. Király Tamás elmondta, itt nem csak tartozásokról van szó, életek mennek tönkre napról napra.

Nem fizet a rendező

A Szomszédok rendezője, Bujtás János 30 milliós hitele 100 millióra emelkedett úgy, hogy közben 12 milliót már törlesztett.

– A forinthitelről lebeszéltek, és azt mondták a hitelfelvételkor, hogy a svájci frank maximum 1-2 forintot ingadozhat. Ehhez képest 400 ezer forint lett a havi törlesztőm. Ezek után egy fillért sem vagyok hajlandó fizetni.

Pataky évek óta harcol

Pataky Attila már korábban is szót emelt a devizahitelesek jogaiért. Ő is felháborítónak tartja a bankok „fosztogatását”. A zenész 45 millió forintot vett fel házára, az elmúlt évek alatt már visszafizetett 20 milliót, de még mindig 45 milliót követel tőle a pénzintézet.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel a hírlevelünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

[cn-social-icon]

Facebook hozzászólások