ORVOSOK TÁMADJÁK BAJOR GYÓGYÍTÓJÁT

ORVOSOK TÁMADJÁK BAJOR GYÓGYÍTÓJÁT.

ORVOSOK TÁMADJÁK BAJOR GYÓGYÍTÓJÁT

Hiába a ciános kezelés és a különféle alternatív gyógymódok, senki sem tudott segíteni a nagybeteg színészen. A halála után most felerősödtek a bíráló hangok, sokan az alternatív gyógymódokat alkalmazókat is elő vették.

Bajor Imre mindent kipróbált, amit csak lehetett, hogy újra egészséges legyen. Az algakezelést, a reflexológiát, a gyógyfüveket, sőt a ciánkezelést is, de igazából minden reménye a kínai csodadoktorokban volt. Ez utóbbiak azonban kerek perec megmondták, nem tudnak segíteni és nem fogadtak el pénzt. Hazaküldték Bajort.

Itthon a színészben újabb remény ébredt, amikor megkereste őt több alternatív gyógyászattal foglalkozó orvos és kezelőcsapat is. A színész barátai­tól gyakran érdeklődtünk, és minduntalan azt hallottuk, hogy Imre egyre jobban van, újra reménykedik. És egyszer csak mi, a közönsége is elkezdtünk reménykedni. Csodák azonban nincsenek…


Bajor Imre halála kapcsán megkerestük az ország egyik legnevesebb onkológusát, akitől azt kérdeztük, mi a véleménye a színész esetében alkalmazott alternatív módszerekről. Dr. Győrffy Balázs onkológus, az MTA és a Semmelweis Egyetem kutatóorvosa – aki rengeteg időt töltött a rák gyógyítását ígérő alternatív terápiák kutatásával – szerint ezeknek a kezeléseknek gyakran semmilyen tudományosan igazolt jótékony hatásuk nincs, s így veszélyesek is lehetnek.

– A tumoros betegeket az orvosok mindig a tudomány állása szerinti legjobb kezelésben részesítik, ami ma a sugár- és a kemoterápia. Ezeknek van klinikai vizsgálatokkal igazolt pozitív hatásuk, a kiegészítő kezeléseknek nincs – szögezte le a kutató. Mégis, az orvos szerint a halálos betegek hajlamosak hinni a gyógyulást ígérő reklámoknak, míg az orvos látja a saját korlátait, s így nem ígér örök életet – folytatta Győrffy doktor, aki azt is elmondta, hogy ezeket a cége­-ket ugyan rendszeresen megbünteti a Gazdasági Versenyhivatal a megtévesztő reklámjaik miatt, de a 10-20 milliós bírság elenyésző az éves milliárdos forgalmukhoz képest.

loading...

A szakértő úgy véli, vannak valóban hasznos táplálékkiegészítők, melyek vitaminokból és fehérjékből állnak, ám a B17 és a gyógygombáknak nevezett szerek (a köznyelvben ciános kezelésnek hívják) nemhogy segítenének, kifejezetten károsak is az egészségre. Az említett kezelést végző természetgyógyász ezzel persze nem ért egyet.


– Töretlenül azt állítom, hogy alternatív kezeléseink hatékonyak – mondja névtelenséget kérve a terapeuta, aki kezelte Bajort. – Ennek azonban feltétele, hogy a beteg minden utasítást maradéktalanul betartson. Úgy, hogy „kipróbálok egy kicsit ebből is, egy kicsit abból is” lehetetlen garantálni az eredményeket. Imre végül bezárkózott, elutasította a kezelésünket, az állapotáról az utolsó hetekben már nem hallottunk semmit. A halálhírét is az újságokból tudtuk meg. Nagyon sajnáljuk – mondta. – BorsOnline

Facebook hozzászólások