OKOSTÁSKA AMI MEGVÉD A TÚLKÖLTEKEZÉSTŐL

OKOSTÁSKA AMI MEGVÉD A TÚLKÖLTEKEZÉSTŐL

Egy ausztrál cég dobta piacra az iBaget, vagyis az „okostáskát”, ami megakadályozza, hogy túlságosan sokat költsünk olyan dolgokra, amelyekre valójában nincs is szükségünk

 


 A GPS-szel ellátott női táskát be lehet állítani úgy, hogy amikor a kedvenc boltjainkban vagy akár azok közelében tartózkodunk, ne tudjuk kinyitni. Azok pedig, akiknél inkább a lebeszélés válik be, beállíthatják egy megbízható barát vagy családtag telefonszámát, akinek azonnal üzenetet küld a táska, ha a tulajdonosa az előzetesen megadott, „veszélyes” boltok környékén jár.

A táska 199 ausztrál dollárba, vagyis nagyjából 40 000 forintba kerül, ami ugyan nem épp olcsó ár, viszont jó eséllyel megtérül.

Az okostermékek következő megállója a vásárlási kényszerben szenvedőket célozza. Az iBag névre keresztelt jószág ugyanis nem engedi, hogy túl sokat költsön a tulajdonos.

loading...


Mint egy lelkiismeretes nevelőnő, úgy vigyáz a pénzszórókra ez a táska. A beépített szenzorok segítségével folyamatosan nyomon követi, hogy a gazda hányszor veszi elő a pénztárcáját, aztán egy idő után villogni kezd, hogy figyelmeztesse: ebből a hónap végén bajok lehetnek. 

Persze ez még mit sem érne, hiszen egy lelkesebb vásárló ügyet sem vet szerencsétlen táskára, hiába világít úgy, mint egy bedugva felejtett karácsonyfafüzér, ezt jól tudták a tervezők is – így aztán beépítettek egy automata zárat. A zár akkor aktiválódik, ha a tulajdonos megközelíti kedvenc boltját, úgyhogy esélye sincs, hogy megkaparintsa a pénztárcáját.

Facebook hozzászólások