Nem állunk készen a földönkívüliekkel való találkozásra

Új kutatási eredmény - Nem állunk készen a földönkívüliekkel való találkozásra.
loading...

Egy új tanulmány szerint a földlakóknak fejleszteniük kell kozmikus tudatukat, mielőtt kapcsolatba lépnek egy földönkívüli civilizációval. “A tudományos társadalom bizonyos mértékben elfogadja, hogy ez a kapcsolatfelvétel az elkövetkező 50-100 évben bekövetkezhet” – írja Gabriel De la Torre, a spanyolországi Cadiz Egyetem klinikai neuropszichológusa, az emberi tényezők specialistája.

[cn-social-icon]

“Ennek következménye, hogy egyre jobban foglalkoztat minket ez a lehetőség és a következményei… A kapcsolatteremtés témaköre számos kérdést vet fel, melyeket nem könnyű megválaszolni. Becslésünk szerint ennek az eseménytípusnak nem csupán társadalmi hatása lesz, de az öntudatra és a biológiára is hatást fog gyakorolni”

De la Torre 116 főiskolai hallgatóval végzett el egy felmérést. Alanyait Spanyolországból, az Egyesült Államokból és Olaszországból vallási nézeteikről, csillagászati ismereteikről és a földönkívüli intelligencia után kutató SETI programokról kérdezte, valamint egyéb tényezőket, köztük a figyelmet és az észlelést vizsgálta. Az eredmények több olyan aspektusra rávilágítottak, melyek hatással vannak az űrrel szembeni tudatosságra.

loading...

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Több mint 100 évvel ezelőtt egy kanadai pszichiáter, Richard Brucke az öntudaton túli új evolúciós lépésként írta le a “kozmikus tudatot”. “Brucke szerint az öntudat következtében az ember nem csupán a fáknak, köveknek, víztömegeknek és saját végtagjainak van a tudatában, de képes önmagát az egész világegyetemtől elkülönülő entitásként felismerni” – taglalta De la Torre, az Acta Astronautica-ban megjelent tanulmányában. “Mi több, az öntudat alapján az ember képessé válik saját mentális állapotait a tudatosság tárgyaiként kezelni. A kozmikus tudat fő karakterisztikája, ahogy azt a neve is mutatja, a kozmosszal, a világegyetem életével és rendjével kapcsolatos tudat”

“Véleményünk szerint a sikeres kapcsolatfelvételhez szükség van a kozmikus tudat bizonyos fokú elsajátítására. A kozmikus tudatot nem egy különleges, misztikus dologként, hanem a valóság tudatos érzékeléseként értelmezzük, túl a félelem, a vallás, a tagadás hatásain” – írja. “Egyes egyének, kis csoportok már most is rendelkeznek a megfelelő szinttel, ami egy ilyen esemény kapcsán szükséges lehet, de tovább kell elemeznünk a jelenlegi globális tudati szintünket”Hogyan érhető mindez el? “Úgy vélem, további oktatásra van szükségünk” – válaszolt De la Torre a Discovery kérdésére. “Ismerik az ‘áttekintés-effektust’, amiről már annyi űrhajós beszélt?” – kérdezett vissza, utalva az űrhajósok által sokszor emlegetett, a felfogásban, érzékelésben bekövetkező eltolódásra, amit a földkörüli pályán való repülés vált ki. “Szerintem valami hasonlóra lenne szükség, azonban itt a Földön. Talán még mindig vannak régi, megoldásra váró problémáink”

Tisztelt Olvasóink!
A Facebook egy ideje korlátozza a nem fizetős postok láthatóságát. Ami azt jelenti, hogy a Facebookon közzétett cikkek negyed annyi embert érnek el, mint korábban.
Ha értesülni szeretnétek az oldalunk frissítéseiről húzzátok az egeret a Facebook oldalatokon a "Tetszik/Liked" gombra és pipáljátok ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban. Érdekes Világ. FACEBOOK: https://www.facebook.com/Erdekes 
[cn-social-icon]

Read previous post:
MEGDÖBBENTŐ-INKÁBB ÉL EGY SÍRBAN, MINT HOGY HAJLÉKTALAN LEGYEN.
MEGDÖBBENTŐ-INKÁBB ÉL EGY SÍRBAN, MINT HOGY HAJLÉKTALAN LEGYEN

Inkább él egy sírban, mint hajléktalan legyen A szerb Bratislav Stojanovic építkezési munkásként dolgozott, de egy napon elvesztette az állását....

A JÖVŐ MÁR ITT VAN!AZ ÚJ TALÁLMÁNY MEGVÁLTOZTATHATJA A VILÁGOT!
A JÖVŐ MÁR ITT VAN!AZ ÚJ TALÁLMÁNY MEGVÁLTOZTATHATJA A VILÁGOT!

A JÖVŐ MÁR ITT VAN!AZ ÚJ TALÁLMÁNY MEGVÁLTOZTATHATJA A VILÁGOT! Napelemmel fednék be az utakat A Solar Roadways projekt egy...

Close