EGY TALÁLMÁNY AMI MEGVÁLTOZTATHATJA A VILÁGOT!

EGY TALÁLMÁNY AMI MEGVÁLTOZTATHATJA A VILÁGOT!
loading...

Szinte minden környezetvédelmi ötletnek járó díjat megnyert már a Solar Roadways projekt. Egy idahói házaspár kezdett kísérletezni 2009-ben olyan napelemekkel, amik nagyon ellenállóak, és elbírják a legnehezebb autókat is.

Az ötlet viszonylag egyszerű: ilyen strapabíró napelemekkel kellene lecserélni az aszfaltot az utakon, így azok szinte folyton áramot termelhetnének.

A napelemekben apró kis lámpákat, ledeket is elhelyeztek és mindegyikben van egy processzor is. Így az utak “felfestései”, a zebrák, sávok bármikor, gombnyomásra megváltoztathatóak.

A gyártáshoz elsősorban újrahasznosított anyagot használnak.

A legfontosabb tudnivalók:

loading...

Miért éri meg a napelemes úttest?

Mert áramot termel. Mert helyettesítheti a villanyvezetéket az utak mellett. Mert a beépített lámpák segítségével akár reklámokat is lehet futtatni, mondjuk a járdákon vagy a parkolókban.

Mekkora súlyt bírnak el az elemek?

A legnehezebb kamionok is közlekedhetnek rajtuk. 113 tonnát bírnak el.

Mennyi áramot lehet így termelni?

Egy 20 négyzetméteres parkoló 5200 watt áramot tud termelni optimális körülmények között. Ez persze a napfény mennyiségétől függően változik.

Read previous post:
Új kutatási eredmény - Nem állunk készen a földönkívüliekkel való találkozásra.
Nem állunk készen a földönkívüliekkel való találkozásra

Egy új tanulmány szerint a földlakóknak fejleszteniük kell kozmikus tudatukat, mielőtt kapcsolatba lépnek egy földönkívüli civilizációval. “A tudományos társadalom bizonyos mértékben...

MEGDÖBBENTŐ-INKÁBB ÉL EGY SÍRBAN, MINT HOGY HAJLÉKTALAN LEGYEN.
MEGDÖBBENTŐ-INKÁBB ÉL EGY SÍRBAN, MINT HOGY HAJLÉKTALAN LEGYEN

Inkább él egy sírban, mint hajléktalan legyen A szerb Bratislav Stojanovic építkezési munkásként dolgozott, de egy napon elvesztette az állását....

Close