NÁLUNK IS VIZSGÁLJÁK A MARIHUÁNA ORVOSI ALKALMASSÁGÁT!

NÁLUNK IS VIZSGÁLJÁK A MARIHUÁNA ORVOSI ALKALMASSÁGÁT!

Nálunk is vizsgálják, a marihuána jótékony hatásait, és azt, hogy alkalmas-e orvosi célra.

[cn-social-icon]

Már Magyarországon is vizsgálják a gyógyításban felhasználható cannabis orvosi alkalmazásának lehetőségét. Ez sok országban jól működik, azonban nem tudhatjuk, hogy nálunk hogyan válna be.

Valószínűleg hirtelen rengeteg fiatal szaladna rögtön az orvoshoz, és egyből minden bajuk lenne, amin csak az orvosi cannabisz segíthet. Na jó, ez csak humor volt, habár valószínű tényleg sok ilyen lenne.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Hazai toxikológusok szerint egyébként, a Magyarországi felülvizsgálat teljesen felesleges, hiszen már rengeteg országban használják a cannabist orvosi célra, sőt néhány helyen csak úgy simán legális, és ők is éveken át tesztelték.

loading...

Azokban az országokban, ahol legális a marihuána, akár orvosi célra, vagy éppen teljesen legális mint például Hollandiában, azokban az országokban egyenlőre nagyon jók a tapasztalatok, sőt az illegális drogok is visszaszorultak, hiszen inkább megveszik a legálisabbat, ráadásul az biztosan nem szennyezett, legalábbis nem annyira.

Mára már rengeteg országban használják eredményesen a cannabist a szklerózis multiplex, a rákbetegség sugárterápiáját kísérő hányingerek, rosszullétek enyhítésére, a gerincsérülésekből eredő fájdalmak, valamint a kóros szemnyomás mérséklésére.

Azonban ennek ellenére még sok ország fél attól, hogy bevezesse ezt a rendszert, mert tartani lehet attól, hogy ezzel drogturizmust indítanának el az országban, pedig az eddigi tapasztalatok teljesen mást mutatnak.

A cannabis hatvannál is több gyógyhatású anyagot tartalmaz, 1937-ig idegnyugtató szerként hivatalosan forgalomban volt. Nálunk azonban mind az orvosok, mind pedig a jogászok véleménye megosztó, és úgy általában az országé is. Rengetegen jó ötletnek tartják, és legalább annyian ellenzik is. Neked mi a véleményed a szerrel kapcsolatban? Az oldal alján elmondhatod.

[cn-social-icon]

Facebook hozzászólások