MILYEN BETEGSÉGEKRŐL ÁRULKODIK A SZEMÜNK?

MILYEN BETEGSÉGEKRŐL ÁRULKODIK A SZEMÜNK?
loading...

Milyen betegségekről árulkodik a szemünk?


[good_old_share]

Jobb, ha ismerjük a jeleket.
loading...

Bizony a szemünkön is felismerhetünk sok olyan betegséget, amik nem a szemhez kapcsolódnak.

Rengeteg olyan betegség van, aminek ugyan nincs köze a szemünkhöz, mégis észrevesszük őket azon keresztül, hiszen úgymond „kiülnek” a szemünkre is.

Éppen ezért van az is, hogy a nyugati orvoslásban már régóta használják a szem diagnózist is, hiszen több betegséget is felfedezhetünk ennek köszönhetően.

Nézzük tehát, hogy mik azok a betegségek, amiket könnyedén észrevehetünk, ha megnézzük a szemünket.

Kidülledt szemek

A pajzsmirigytúlműködéséről árulkodhat, különösen akkor, ha a felső szemhéj és a szaruhártya felett egy fehér sáv látható. Ennek az az oka, hogy a pajzsmirigy hormonja abnormális mennyiségben van jelen a vérben, ettől pedig a szemkörnyéki és szem mögötti szövetek megduzzadnak.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Sárgás elszíneződés

A szemfehérje sárgás elszíneződése hátterében máj vagy epeproblémák állhatnak. Ez esetleg együtt járhat azzal is, hogy a bőrünk hasonló színűen elváltozhat. Ez azért van, mert a vörösvérsejtek melléktermékét a máj nem tudja feldolgozni.

Elpattant ér a szemben

Ha a szemünk egyik pillanatról a másikra véres lesz, az arról árulkodhat, hogy magas a vérnyomásunk. A magas vérnyomás kihat a szemünkre is, és a szem apró erein méginkább nyomot hagy.

Vizenyős szem

A vizenyős, duzzadt szemhéj és szemkörnyék veseproblémákra, a vizeletkiválasztó rendszer működési zavaraira is utalhat.

Ritkuló szempilla és szemöldök

A ritkuló szempilla, és szemöldök szintén pajzsmirigy problémára utalhat. Valószínű, hogy a pajzsmirigyünk vagy túl, vagy éppen alulműködik.
Rendellenes pupillák

Normál esetben a pupilláink egyformák, és fény hatására egyformán reagálnak. Azonban előfordulhat, hogy egyszer csak azt vesszük észre, hogy a pupilláink eltérnek egymástól, vagy esetleg nem egyformán reagálnak a különböző hatásokra.

Ennek több oka is lehet, de sokan azt mondják, hogy ez előre jelezhet egy agyvérzést, vagy akár az agy, vagy szemideg tumort is mutathatnak. De az is előidézheti, ha túlságosan sok alkoholt fogyasztunk, esetleg egyes gyógyszerek mellékhatása is lehet.

Tehát ha hasonló tüneteket veszünk észre, akkor érdemesebb alaposan utána nézni ezeknek a betegségeknek, és esetleg orvoshoz fordulni.

Ha hasznosnak találtad a cikket, akkor oszd meg másokkal is.
[apss_share]

loading…


Read previous post:
EZEK A LEGNEHEZEBB MAGYAR NYELVTÖRŐK
EZEK A LEGNEHEZEBB MAGYAR NYELVTÖRŐK

Ezek a legnehezebb magyar nyelvtörők. [good_old_share] Te mennyit tudsz kimondani? Valószínűleg kiskorában mindenki próbálgatta minél jobban kimondani a nyelvtörőket, vagy...

SZMOGRIADÓ BUDAPESTEN! KITILTOTTÁK A SZENNYEZŐ AUTÓKAT
SZMOGRIADÓ BUDAPESTEN! KITILTOTTÁK A SZENNYEZŐ AUTÓKAT

Szmogriadó Budapesten! [good_old_share] Kitiltották a szennyező autókat. Mától kezdve (hétfő) tilos olyan autókkal közlekedni Budapesten, amiket szennyező besorolással láttak el....

Close