MEGVAN A LEGKÖZELEBBI LAKHATÓ BOLYGÓ

MEGVAN A LEGKÖZELEBBI LAKHATÓ BOLYGÓ

Megvan a legközelebbi lakható bolygó.

[good_old_share]


Ismét van egy bolygó, amit érdemes lesz figyelni.

Már évek óta azt keresik a tudósok, hogy hol lehet egy olyan bolygó, amin akár mi emberek is élhetnénk. Persze találni jónéhányat, de a tudósok a lehető legközelebbit keresik, és most úgy tűnik, hogy meg is találták azt.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: https://netextra.hu/newsletter/

Nem is olyan régen, a Kepler űrteleszkóp segítségével felfedezték a tőlünk 4 fényévre található Proxima b nevű bolygót, amiről azt feltételezték, hogy ez lehetne a legközelebbi lakható bolygó.

loading...Azonban később kiderült, hogy ez mégsem lenne annyira jó megoldás, hiszen a bolygón halálos ultraibolya és röntgensugárzás van, így az emberek nem maradnának rajta túlságosan sokáig életben, így ez mégsem élhető.

Ezután ismételten keresésbe kezdtek, és úgy tűnik, hogy most ismételten találtak egy lakhatónak tűnő bolygót.

Az Európai Déli Obszervatórium (ESO) chilei bolygókutatója talált egy jobb és élhetőbb bolygót, a Ross 128 b-t. Bár a Proxima b-től messzebb van, ugyanis 4 helyett 11 fényévre van tőlünk, viszont semmilyen káros hatás nem éri.

A kutatók szerint az újonnan felfedezett bolygó szintén kering a csillaga körül, és nem érik káros hatások. A különbség csak annyi, hogy gyorsabban megkerüli a csillagát mint a Föld, ugyanis a megszokott 365 nap helyett csupán csak 10 napra van szükség, ugyanis 20-szor közelebb van hozzá, mint a mi bolygónk.Ez azonban nem jelenti azt, hogy az emberek megsülnének a bolygón, ugyanis a kutatások szerint a Ross 128 b átlag hőmérséklete valahol -60 és +20 Celsius-fok között van.

A tudósok most azon dolgoznak, hogy mégtöbbet megtudjanak erről a bolygóról.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások