A FÖLDBE CSAPÓDIK EGY KÍNAI ŰRÁLLOMÁS AZ ÉV ELEJÉN

A FÖLDBE CSAPÓDIK EGY KÍNAI ŰRÁLLOMÁS AZ ÉV ELEJÉN
loading...

A Földbe fog csapódni egy Kínai űrállomás az év elején.


Állítólag kevés az esély arra, hogy komoly károkat okozzon.

Valószínűleg már mindenki elgondolkodott azon, hogy vajon mi történne akkor, ha egy nagyobb darab műhold, vagy ami rosszabb, egy űrállomás csapóda a földbe.loading...

Nos, ez nemsokára kiderül, ugyanis hamarosan mi is szemtanúi lehetünk egy ilyen eseménynek, azonban a hírek szerint aggdalomra semmi okunk.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: https://netextra.hu/newsletter/

Úgy tűnik, hogy nagyjából március közepén fog a Földbe csapódni a már régóta ismert kínai űrállomás. A kínai űrhivatal még 2016-ban jelentette be, hogy elveszítették a kapcsolatot a 8 tonnás Tiangong-1-el. Természetesen rögtön elkezdték vizsgálni azt, hogy nagyjából mikorra várható, a Földbe csapódása.

Akkor sikerült megjósolniuk, hogy valamikor 2017 vége és 2018 közepe között fog lezuhanni, azonban ennél pontosabbat nem tudtak mondani. Most azonban úgy tűnik, hogy megvan a pontos idő és szinte biztos, hogy valamikor március közepén fog lezuhanni a 8 tonnás eszköz.

Pontos helyet azonban még mindig nem tudnak mondani, egyenlőre csak annyit sikerült megállapítaniuk, hogy valahol a déli, illetve az északi 43. szélességi fok között csapódhat be.

Jó esély van arra, hogy az óceánba zuhan majd, azonban nincs kizárva, hogy egyes darabjai a földet érik majd, ráadásul lakott területen.A kaliforniai Aerospace Corporation szerint rendkívül valószínűtlen, hogy a lezuhanó darabok emberre essenek, vagy kárt tegyenek valamiben, de arra figyelmeztetnek, hogy a törmelék erősen mérgező és maró hidrazint tartalmazhat, ezért mindenkit arra figyelmeztetnek, hogy ha találkoznak az űrállomás darabjaival, ne nyúljanak hozzá, és ne lélegezzék be a kibocsátott gőzöket.

Utoljára ehhez hasonló esemény 2001-ben volt, akkor az Orosz, Mir űrállomás csapódott a földbe. Az Orosz űrállomás egyébként jóval nagyobb volt a mostani Kínainál, hiszen míg a Kínai „csak” 8 tonnás, addig az Orosz 120 tonnás volt. Azonban azt is hozzá kell tenni, hogy az Orosz állomás irányítottan csapódott a földbe, így biztonságosan zuhant a Csendes-óceánba.

Reméljük, hogy ezzel az űrállomással is szerencsénk lesz, és nem okoz majd nagy károkat.

loading…


Read previous post:
SZEDJETEK! EGYETEK!
SZEDJETEK! EGYETEK!

SZEDJETEK! EGYETEK! Ismerős?    CSALÁDI ÖSSZEJÖVETEL….   Szedjetek. Vegyél abból is. Vágjak neked belőle? Vágok. Várjál. Abból is szedjél! Szedjek...

MAGYARORSZÁG BIZTONSÁGOS ORSZÁG?
MAGYARORSZÁG BIZTONSÁGOS ORSZÁG?

MAGYARORSZÁG BIZTONSÁGOS ORSZÁG? Őrült világban élünk. Szinte minden nap sokkoló híreket hallhatunk arról, hogy éppen hol történ robbantás, vagy merénylet. Most...

Close