A FÖLDBE CSAPÓDIK EGY KÍNAI ŰRÁLLOMÁS AZ ÉV ELEJÉN

A FÖLDBE CSAPÓDIK EGY KÍNAI ŰRÁLLOMÁS AZ ÉV ELEJÉN

A Földbe fog csapódni egy Kínai űrállomás az év elején.

[good_old_share]


Állítólag kevés az esély arra, hogy komoly károkat okozzon.

Valószínűleg már mindenki elgondolkodott azon, hogy vajon mi történne akkor, ha egy nagyobb darab műhold, vagy ami rosszabb, egy űrállomás csapóda a földbe.Nos, ez nemsokára kiderül, ugyanis hamarosan mi is szemtanúi lehetünk egy ilyen eseménynek, azonban a hírek szerint aggdalomra semmi okunk.

loading...

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: https://netextra.hu/newsletter/

Úgy tűnik, hogy nagyjából március közepén fog a Földbe csapódni a már régóta ismert kínai űrállomás. A kínai űrhivatal még 2016-ban jelentette be, hogy elveszítették a kapcsolatot a 8 tonnás Tiangong-1-el. Természetesen rögtön elkezdték vizsgálni azt, hogy nagyjából mikorra várható, a Földbe csapódása.

Akkor sikerült megjósolniuk, hogy valamikor 2017 vége és 2018 közepe között fog lezuhanni, azonban ennél pontosabbat nem tudtak mondani. Most azonban úgy tűnik, hogy megvan a pontos idő és szinte biztos, hogy valamikor március közepén fog lezuhanni a 8 tonnás eszköz.

Pontos helyet azonban még mindig nem tudnak mondani, egyenlőre csak annyit sikerült megállapítaniuk, hogy valahol a déli, illetve az északi 43. szélességi fok között csapódhat be.

Jó esély van arra, hogy az óceánba zuhan majd, azonban nincs kizárva, hogy egyes darabjai a földet érik majd, ráadásul lakott területen.A kaliforniai Aerospace Corporation szerint rendkívül valószínűtlen, hogy a lezuhanó darabok emberre essenek, vagy kárt tegyenek valamiben, de arra figyelmeztetnek, hogy a törmelék erősen mérgező és maró hidrazint tartalmazhat, ezért mindenkit arra figyelmeztetnek, hogy ha találkoznak az űrállomás darabjaival, ne nyúljanak hozzá, és ne lélegezzék be a kibocsátott gőzöket.

Utoljára ehhez hasonló esemény 2001-ben volt, akkor az Orosz, Mir űrállomás csapódott a földbe. Az Orosz űrállomás egyébként jóval nagyobb volt a mostani Kínainál, hiszen míg a Kínai „csak” 8 tonnás, addig az Orosz 120 tonnás volt. Azonban azt is hozzá kell tenni, hogy az Orosz állomás irányítottan csapódott a földbe, így biztonságosan zuhant a Csendes-óceánba.

Reméljük, hogy ezzel az űrállomással is szerencsénk lesz, és nem okoz majd nagy károkat.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások