MEGMENTHETTÉK VOLNA A STRANDOLÓK A PARTRA SODRÓDOTT DELFINBÉBIT, DE INKÁBB SZELFIZTEK VELE

MEGMENTHETTÉK VOLNA A STRANDOLÓK A PARTRA SODRÓDOTT DELFINBÉBIT, DE INKÁBB SZELFIZTEK VELE

Megmenthették volna a strandolók a partra sodródott delfinbébit, de ők inkább szelfiztek vele.


[good_old_share]

Szomorú történet.Sajnos mára már az emberi természet teljesen megváltozott. Ha találunk egy ritka állatfajt, akkor a legtöbb ember első gondolata nem az, hogy tanulmányozzuk, hanem inkább az, hogy „öljük meg, és aztán tanulmányozzuk”.

Sajnos ez akkor sincs máshogy, amikor egy aranyos és ártatlan állatot találunk, csak akkor a megölés helyett rögtön mindenki fotókat akar vele készíteni.

loading...

Így történt ez Spanyolországban is, ahol egy kisdelfint a partra sodort a víz, az emberek pedig rögtön szelfizni kezdtek vele.

A kisdelfin sekély vízre tévedt, és balszerencséjére, éppen egy strandolókkal teli partra sodródott.
Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: https://netextra.hu/newsletter/

Valószínűleg elveszíthette az anyját, de az sem kizárt hogy beteg volt, és emiatt sodródott el, de ez már nem derült ki.

Annak tudatában, hogy a bébidelfin egy zsúfolt tengerparton kötött ki, valószínűleg mindenki azt gondolná, hogy az emberek rögtön a segítségére siettek, és hamar megmentették a kicsit.

Hát nem…

Úgy tűnik, hogy akkor éppen nem voltak eszesebb strandolók a környéken, ugyanis az azonnali mentés helyett inkább megrohamozták a kis delfint, és azonnal mindenki szelfizni kezdett vele.

Természetesen ennek köszönhetően a delfinbébi el is pusztult.

Ez azért lehet, mert a cetek stressz tűrő képessége elég kicsi, így ha egy strandnyi ember egyszerre megrohamozza őket, fogdossák és emelgetik, akkor ez már túl sok stressz lehet a számukra és egyszerűen elpusztulhatnak benne.
De persze ez az embereknek könnyebb volt, mint megmenteni.

Azért azt is hozzá kell tenni, hogy ha a delfinbébi tényleg elvesztette az anyját, akkor sajnos nem sok esélye lett volna egyedül a túlélésre, de így a strandolók tömeges megrohamozása véglegesen eldöntötte a kis delfin sorsát.

Természetesen olyanok is akadtak, akik értesítették az állatvédőket. Az állatvédők ugyan hamar kiértek, de addigra már sajnos a delfin elpusztult, a strandolóknak pedig lett néhány új szelfiük a kisdelfinnek, amit megöltek.

Az állatvédők elmondása szerint a szelfizés helyett őket kellett volna azonnal riasztani, és akkor talán megmenthették volna a delfint. De így már csak a tetemét tudták kiemelni a vízből.

Hát igen, ilyen az ember és ez évről évre csak rosszabb lesz sajnos.

loading…


[apss_share]

loading…


Facebook hozzászólások