MAGYARORSZÁGON ÉVENTE 10 EZER ÚJ TÜDŐRÁKOS BETEG VAN

MAGYARORSZÁGON ÉVENTE 10 EZER ÚJ TÜDŐRÁKOS BETEG VAN

Borzasztó adatok! Évente 10 ezer új tüdőrákos beteget diagnosztizálnak Magyarországon.

[good_old_share]

A daganatos beteget 90%-a ráadásul dohányzik is.

Elképesztő számú tüdőrákos beteg van az országunkban. Évente legalább 10 ezer új beteget diagnosztizálnak, és a tüdőrákkal küzdők 90%-a ráadásul dohányzik is. Sokan azután sem teszik le a cigarettát, hogy megtudták: tüdőrákban szenvednek.
De nemcsak 10 ezer új tüdőrákos beteget regisztrálnak az országban évente, hanem nagyjából ugyanennyien meg is halnak a betegség következtében. Erről számolt be a Magyar Tüdőgyógyász Társaság elnöke a szervezet nagygyűlésén tartott sajtótájékoztatón.

loading...

Valamint, az Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézet főigazgatója azt mondta, hogy a fekvőbeteg intézetekben kezelt betegek 60-70 %-a szintén tüdőrákos beteg.

Tehát ez egy hatalmas szám, és szinte hihetetlen, hogy ennyire magas Magyarországon a tüdőrákos betegek száma.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Szakemberek egybehangzó állítása alapján a következő években a társadalom elöregedése miatt, legalább hárommillió krónikus beteg lesz Magyarországon, és az ellátásuk csak a háziorvosok és a szakorvosok szoros együttműködésével oldható majd meg.

A tüdőgyógyász társaság kidolgozott egy olyan módszert, amivel hatékonyabbá tudnák tenni a betegek kezelését és ellátását.
Szerintük jelenleg 19-20 Tüdőgyógyászati központ van, ami többségében hiányokkal küzd. Ezt le kellene csökkenteni 7-9 központra, amik az eddiginél jóval magasabb színvonalon működnének az országban.

Érdekesség képpen megemlítenénk, hogy a férfiak és nők, tüdőrák halálozási statisztikáját Európán belül Magyarország vezeti.

Facebook hozzászólások