LÁTHATATLANNÁ TÉVŐ LENCSÉT FEJLESZTETTEK KI!

LÁTHATATLANNÁ TÉVŐ LENCSÉT FEJLESZTETEK KI!
loading...

Láthatatlanná tévő műszert fejlesztett a Rochester Egyetem egy csoportja. A tudósok valójában kis méretű tárgyakat nem mutató lencsesort fejlesztettek. A fejlesztés elég látványos és olyan egyszerű, hogy nagyjából 25 ezer forintból bárki elkészítheti a neten közzétett leírás alapján.

[cn-social-icon]

A műszer lényege, hogy a fejlesztők úgy állították össze a lencséket és úgy hangolták össze a fókuszpontokat, hogy azok a megfelelő szögből nézve úgy szórják szét és gyűjtsék össze a közéjük tett tárgyról, illetve a lencsesor végéről érkező fénysugarakat (vagyis a képet, amit látunk), hogy azok előbbi helyett csak az utóbbiról érkezzenek meg a megfigyelőhöz.

 

A kutatók szerint a megoldás egyedülálló, mert a korábbi, láthatatlanságot célzó találmányokkal szemben itt semmilyen káros anyag nincs, ráadásul az elrejteni kívánt tárgy külső tulajdonságait sem kell megváltoztatni.

Egyelőre csak néhány centiméteres tárgyakkal dolgoznak, de az eljárás határait az szabja meg, hogy mekkora lencsét bír legyártani és megfelelően felcsiszolni az üvegipar. A felhasználási lehetőségek végtelenek.

loading...

[cn-social-icon]

Read previous post:
JÓ, HA TUDOD – TILTOTT ÉTELEK, MÉGIS EGÉSZSÉGESEK.-Hasznos tanácsok.
JÓ, HA TUDOD – TILTOTT ÉTELEK, MÉGIS EGÉSZSÉGESEK

JÓ, HA TUDOD - TILTOTT ÉTELEK, MÉGIS EGÉSZSÉGESEK   Korábban ezek az ételek "tiltólistán" szerepeltek. Manapság azonban egyre több dologról...

APPLIKÁCIÓ AMI LEFORDÍTJA A BABASÍRÁST
APPLIKÁCIÓ AMI LEFORDÍTJA A BABASÍRÁST

Manapság technikailag rendkívül gyorsan fejlődik a világ. Erre jó példa a nemrég kifejlesztett mobil applikáció. A készítők állítják, hogy 92 százalékos...

Close