INGYENES INTERNET VILÁGSZERTE! VERSENY IS INDULHAT A KIVITELEZÉSÉRT

INGYENES INTERNET VILÁGSZERTE! VERSENY IS INDULHAT A KIVITELEZÉSÉRT.

INGYENES INTERNET VILÁGSZERTE! VERSENY IS INDULHAT A KIVITELEZÉSÉRT

 

A Google és a Facebook is dolgozik olyan projekteken, mellyel az egész bolygóra kiterjedő ingyenes internetet biztosítanának mindenki számára.

[good_old_share]

Ezzel egy időben a Tesla és a SpaceX mögött álló milliárdos Elon Musk műholdakból álló „csillagkép” fellövésének tervein gondolkodik. Melyhez már társat is talált. Az elképzelések alapján a kidolgozás alatt álló rendszer segítségével világszerte internetelérést lehetne biztosítani, még olyan helyekre is, ahol lefedetlen területek vannak.Musk társult az egykori Google vezérrel Greg Wylerrel, annak érdekében, hogy együtt kidolgozhassák az ingyenes internetet biztosító projektet, amely a tervek szerint 700 műhold fellövését igényli. A fejlesztések, akár az 1 milliárd dollárt is meghaladhatják – írja a The Wall Street Journal.

Az előzetes tervek szerint olyan kisméretű műholdak biztosítanák az internet-elérést, amelyek darabonként nem haladnák meg a 113 kilogrammot, az áruk pedig nem lenne több 1 millió dollárnál.

A társulás közlése szerint ez az ár a jelenleg általánosságban használt műholdaknak csak a fele. A számítások alapján így is 70 darab ilyen eszközre lenne szükség a globális lefedettség érdekében. A költségek fedezésére Elon Musk cége a SpaceX egy 2.6 milliárd dolláros pályázatot nyert szeptemberben a NASA-tól. Ezt a tényt a cég hivatalos oldalán is közölte.

loading...

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Az üzleti társulás tárgyalásokat folytat egy gyár építéséről, amely rendkívül időigényes és költséges folyamat lenne. Itt tesztelnék a műholdakat. Az viszont gondot okozhat, hogy az SpaceX-nek pillanatnyilag nincs kapacitása arra, hogy 700 műholdat fellőjön.A projekt megvalósításához még mindig hatalmas pénzmennyiségre volna szükség, ennek érdekében Greg Wylerrel és Musk tárgyalásokat kezdeményez olyan óriáscégekkel, akik fantáziát láthatnak abban, hogy a projektbe fektessenek.

Facebook hozzászólások