ILYEN, AMIKOR EGY FEKETE LYUK BESZIPPANT EGY CSILLAGOT

ILYEN, AMIKOR EGY FEKETE LYUK BESZIPPANT EGY CSILLAGOT

Nagyon szép animációs felvétel készült arról, hogy hogyan szippant be egy csillagot egy fekete lyuk.

[cn-social-icon]

Ugyan ez csak egy animáció, de a látvány akkor is hihetetlen.

A NASA megfigyelte a fekete lyukak működését, majd mikor már elég információt tudtak róla, elkészítették ezt az animációs filmet.

Sajnos igazi felvételt nem lehet látni róla, hiszen ezek a fekete lyukak nagyon messze vannak tőlünk, de az animáció is nagyon látványos, és így mi is jobban megérthetjük, hogy hogyan is működnek a fekete lyukak.

loading...

Ha egy csillag túl közel kerül egy fekete lyukhoz, akkor az egyszerűen magába szippantja a csillagot. Ez történt a tőlünk 295 millió fényévre található PGC 043234-es galaxisban is, és az animáció is erről készült.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A videóban jól látható, hogy a fekete lyuk, nem egyszerűen elnyeli a csillagot egy pillanat alatt, hanem szó szerint egy beszippantó folyamat kezdődik el. A csillag anyagának nagy részét 10 millió Celsius fokra hevíti fel, és magába szippantja.

A fekete lyukak egyébként nagyon erős röntgen sugárzást is kibocsájtanak.

Tisztelt Olvasóink!
A Facebook egy ideje korlátozza a nem fizetős postok láthatóságát. Ami azt jelenti, hogy a Facebookon közzétett cikkek negyed annyi embert érnek el, mint korábban.
Ha értesülni szeretnétek az oldalunk frissítéseiről húzzátok az egeret a Facebook oldalatokon a "Tetszik/Liked" gombra és pipáljátok ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban. KATTINTS IDE: https://www.facebook.com/Erdekes
 [cn-social-icon]

Facebook hozzászólások