ÍGY GYALÁZZÁK A MAGYAROKAT

ÍGY GYALÁZZÁK A MAGYAROKAT!
loading...

ÍGY GYALÁZZÁK A MAGYAROKAT

[good_old_share]

Ti küldtétek….

Tisztelt Szerkesztőség, tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves magyar barátaim!

 

Bécsben egy elképesztő  cikk jelent meg a Weekend Magazinban, amelyben  botrányos módon megalázzák a magyarokat, mivel azt írják, hogy az EB mérkőzés több mint egy játék, ez egy harc a JÓ A GONOSZ ELLEN, ami azt jelenti, hogy a jó osztrákok a gonosz magyarok ellen harcolnak. Csatolmányban küldöm ezt a cikket. Már az első oldalon  látszik a lényeg –GUT GEGEN BÖSE ( A JÓ A GONOSZ ELLEN)
A mellékelt levéllel fordultam az Osztrák Sajtótanácshoz, amely máris kiosztotta az ügyet az illetékes szenátushoz, amely foglalkozni fog az üggyel. A beadvány sajnos csak németül van meg. Lényegében hivatkoztam az Osztrák Sajtó Kódex megsértésére, mivel a cikk nem csak a futballcsapatot, a magyar miniszterelnököt, de az egész magyar nemzetet is megalázza. A „Gonosz“„tekintélyelvű futballállam“, „alattomos“  a magyarokra vonatkozóan olyan kifejezések, amelyek akár  bűncselekményt is jelentenének.

 A sportot nem szabad politikai célokért felhasználni, a sport feladata hidakat építeni, a népeket véleményeltérés esetén is összekötni és nem egymás ellen felheccelni.

loading...

 A Sajtótanács határozatáról fogom majd értesíteni.

Eva Maria Barki. Neked mi a véleményed az üggyel kapcsolatban? (A fotó után a cikk folytatódik!)
Íme, a beadvány:

Rechtsanwalt Dr. Eva Maria Barki

A- 1010 Wien, Landhausgasse 4 / Minoritenplatz 6

Telefon (++43-1) 535 39 80, 535 06 78, Telefax (++43-1) 533 88 48, E-Mail barki@lawvie.at

FORDÍTÁS

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Osztrák Médiatanács Dr. Wolfgang Pichler Elnök Úr részére Franz-Josefs-Kai 27. 1010 Bécs

Ajánlottan

Előzetesen via telefax: 23 699 84-99 Előzetesen via email info@presserat.at Bécs, 2016.6.13.

Tárgy: A bécsi Weekend Magazin 11- 2016. június 10/11.-i számában

Hivatalbóli eljárásra irányuló beadvány

Mélyen tisztelt Elnök Úr!

Kérem, engedje meg, hogy mellékletben megküldjem Önnek a bécsi Weekend Magazin 2016. június 10/11.-i, 11. számában megjelent cikk másolatát azzal a kéréssel, hogy az alábbi közlést szíveskedjék az illetékes Szenátus részére hivatalbóli eljárás indításának megvizsgálása céljából továbbítani.

[good_old_share]

Az inkriminált cikk az Ausztria és Magyarország közötti EB-futballmeccset megelőző hétvégén jelent meg és az osztrák sajtó etikai kódexének durva megsértését jelenti.

A címlapon az osztrák szövetségi kancellár, Christian Kern, valamint Orbán Viktor magyar miniszterelnök látható egymással ellenfélként szembeállítva, egymás szemébe nézve, miközben Christian Kern arcán a piros-fehér-piros, Orbán Viktor arcán pedig a piros-fehér-zöld nemzeti színek tűnnek fel. A cím így hangzik:

JÓ A GONOSZ ELLEN

AUSZTRIA MAGYARORSZÁG ELLEN: TÖBB, MINT EGY JÁTÉK

miközben a „JÓ” szó az osztrák szövetségi kancellár fényképe, a „GONOSZ” szó pedig a magyar miniszterelnök fotója alatt helyezkedik el.

Eltekintve attól, hogy már a címlap megjelenése is nem csupán a magyar miniszterelnök, hanem a magyar nemzeti futballcsapat és a magyar nép maggyalázását is jelenti, mindezt az alatta álló, „Autoriter futballállam” című cikk még tovább fokozza.

Még ha a kritika tartalmát a sajtószabadság elve értelmében szabad véleménynyilvánításként értékelnénk is – bár az egyoldalú beállítás és hiányzó adatgyűjtés mindenképpen felróható – a tartalmat mégis a teljes szövegösszefüggésben kell látni és értékelni, mégpedig így: futballmeccs, mely több mint egy játék, mely harc a jó és a gonosz között, ahol a jó Ausztria, a gonosz pedig Magyarország.

A teljes cikk kísérlet arra, hogy a megengedett kritikán túlmenően a magyar miniszterelnököt a futball iránti szeretete, a futball nemzeti ügyként való támogatása, valamint új futballstadion építése miatt az olvasók szemében negatív színben tüntesse fel, ami a címből „Autoriter futballállam” következik. A Futballakadémia egyik magánalapítványát a cikk perfidnek minősíti, és egy új önkormányzati hivatal, valamint egy gimnázium létesítését is bírálja.
A cikk Magyarország számára különösen sértö, mert a labdarúgás sport Magyarországon – nem csupán Puskás Ferenc legendás csapata óta – kiemelt szerepet tölt be és nemzeti sportnak tekinthető.

A cikk nyilvánvaló célja, hogy Magyarországot becsmérelje, megvetést ébresszen, ami különösen a meccs előtt alkalmas arra, hogy érzelmeket keltsen Magyarország ellen és ezzel egyidejűleg az egész magyar nemzet méltóságát sértse. Ezáltal a cikk megközelíti az osztrák Büntető Törvénykönyv 283. §-a szerinti uszítás büntetendő tényállását.

A cikk tartalma azért is elítélendő, mert a sport szellemiségét és etikáját is sérti. A sportnak nem csupán világszerte egységes szabályrendszere és magas etikája van a másik tisztelete és a másikkal szembeni sportszerűség jegyében, hanem a sportnak és különösen a labdarúgásnak a tolerancia és a megértés szolgálatában kell állnia a népek között, és nem a népeket egymás ellen bujtogatnia és uszítania, ahogyan ez a tárgyi cikkben történik.

Még ha helyes is, hogy Ausztria és Magyarország között különböző politikai kérdések kapcsán nézetkülönbségek vannak, éppen ezért kellene a sportnak a megértés hídját alkotnia és a népeket a konfliktusokon átívelve összekötnie. Éppen az erre különösen alkalmas nagy sporteseményeket kellene a népek egymás iránti megértésének jegyében és nem politikai eszközként felhasználni.

Az inkriminált cikk mindenesetre alkalmas arra, hogy jelentös mozgósítási potenciált szabadítson fel az Európa bajnokság alkalmából, táplálja az agressziót, és arra használja fel a sportot, hogy az osztrákokat és a magyarokat egymás ellen uszítsa.

Ebből eredően az osztrák sajtó Etikai Kódexének súlyos megsértésével állunk szemben, és a véleménynyilvánítás szabadságának sérelme is fennáll az Európai Emberi Jogi Egyezmény 10. cikke szerint, melynek (2) bekezdése felelősséget is rögzít. Ez a felelősség jelentős mértékben figyelmen kívül maradt, és ezzel az osztrák sajtó tekintélye csorbult, és mivel a cikk Magyarországon széles körben elterjedt, ezért Ausztria tekintélye is kárt szenvedett.

A fentiekre való tekintettel elöterjesztem az Indítványt, hogy az ügy kerüljön az illetékes Szenátus elé a hivatalbóli eljárás indításának megvizsgálása céljából és a döntés kerüljön nyilvánosságra.

Megkülönböztetett tisztelettel:

Dr. Eva Maria Barki s.k

Másolat:: Peter Doskozil Honvédelmi és Sport Mioniszter, Magyar Miniszterelnöki Hivatal, Österreichischer Fußballverband, MLSZ, FIFA, Magyar Nagykövetség Bécs, Média

Read previous post:
RÁLŐTTEK VV ATTILÁRA
RÁLŐTTEK VV ATTILÁRA

Rálőttek az egykori VV nyertesre. [good_old_share] Egy szoláriumban lőttek rá, és csak a biztonsági üveg mentette meg. VV Attilát valószínűleg...

OLVADÓ JÉGTÁBLÁK KÖZÖTT JÁTSZOTT A SARKVIDÉK MEGMENTÉSÉÉRT EGY ZONGORISTA - VIDEÓ
OLVADÓ JÉGTÁBLÁK KÖZÖTT JÁTSZOTT A SARKVIDÉK MEGMENTÉSÉÉRT EGY ZONGORISTA – VIDEÓ

Gyönyörű videó a Sarkvidékről. [good_old_share] Egy zongorista a sarkvidék megmenéséért játszott az olvadó jégtáblák között. Ludovico Einaudi, ismert olasz zongoraművész...

Close