HA VAN SAJÁT KUTAD, AKKOR VAN EGY ROSSZ HÍRÜNK

HA VAN SAJÁT KUTAD, AKKOR VAN EGY ROSSZ HÍRÜNK
loading...

Ha van saját kutad, akkor van egy rossz hírünk.

[good_old_share]


Egyenlőre még csak tervezet.
loading...

Egy belügyminiszteri rendelettervezet szerint innentől kezdve a telkeken lévő kutak kivitelezési, üzemeltetési és fenntartási engedélyéhez egy külön űrlapot is ki kellene majd tölteni.

Ez azokra a kutakra is vonatkozik, amelyek évi 500 köbméternél nem több vízkivételűek, és azokra is, amelyek kizárólag talajvízkészlet vagy parti szűrésű vízkészlet felhasználásával üzemelnek.

A jelenlegi szabály szerint az ilyen kút ásásához, illetve fúrásához engedélyt kell kérni és ennek az űrlapját tartalmazza a hatályos rendelet.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A módosítás tervezete viszont már olyan űrlapot tartalmaz, amelyet nem csak az ilyen kút létesítéséhez, hanem az üzemeltetéséhez és fennmaradási engedélyéhez is ki kell tölteni.
Az űrlapban például azt is meg kellene majd adnunk, hogy a kút tulajdonosa naponta hány köbméter vizet vesz ki a kútból, és azt is, hogy melyik idényben mennyit. Azt is meg kellene adnunk, hogy a kútnak van-e aknája és hogy milyen szivattyúval, milyen átmérőjű csövön továbbítjuk a vizet.

Ezek mellett meg kell adnunk a kút maximális vízhozamát is. [good_old_share]

loading…


Read previous post:
A TESLA ISMÉT ELLÁTOTT EGY SZIGETET INGYEN ÁRAMMAL - VIDEÓ
A TESLA ISMÉT ELLÁTOTT EGY SZIGETET INGYENÁRAMMAL – VIDEÓ

A Tesla ismét ellátott egy szigetet ingyenárammal. [good_old_share] Most Hawaii egyik szigetének lakói élhetnek tovább ingyenáram segítségével. Korábban már írtunk...

SÍRVA FAKADT A HAJLÉKTALAN FÉRFI, AMIKOR MEGLÁTTA MAGÁT ÁTALAKÍTÁS UTÁN - VIDEÓ
SÍRVA FAKADT A HAJLÉKTALAN FÉRFI, AMIKOR MEGLÁTTA MAGÁT ÁTALAKÍTÁS UTÁN – VIDEÓ

Sírva fakadt a hajléktalan férfi, amikor meglátta magát az átalakítás után. [good_old_share] Egy fodrászüzlet úgy döntött, hogy segít egy hajléktalan...

Close