HA SEGÍTENI AKARSZ, TEKERJ SÁLAKAT A FÁKRA

HA SEGÍTENI AKARSZ, TEKERJ SÁLAKAT A FÁKRA
loading...

Segítenél a hajléktalanoknak?


[good_old_share]

Neked szinte semmibe sem kerül, de nekik sokat jelenthet.
loading...

Nagyon egyszerűen segíthetünk, és csak egyetlen sál kell hozzá. Nekünk ez csak egy sál, de nekik igen is fontos.

Világszerte rengetegen élnek az utcán otthon nélkül. Sokan szállásokon töltik az éjszakákat, vagy éppen családoknál, és ez a jobbik eset.

Azért mondjuk, hogy a jobbik eset, mert rengetegen töltik a téli hidegeket odakint az utcákon, egy padon, vagy éppen a földön fekve. Ezek az emberek pedig segítség és meleg ruhák nélkül könnyedén megfagyhatnak.

Minden évben rengetegen halnak meg a téli éjszakákon, és ezt rengeteg helyen hallhatjuk.

Sajnos a hajléktalanokkal csak az emberek egy kis része törődik, de persze ebben a kis részben vannak olyanok is, akik rengeteget segítenek nekik.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Most elindult egy új segítő kezdeményezés, amit rengetegen kezdtek el követni.
Sok ember sálakat köt a fákra, vagy a villanyoszlopokra. Elsőre ez furcsának tűnhet, főleg akkor, ha nem ismerjük a miértjét, bár valószínűleg sokan rájönnek, hogy miért is van egy fára kötve a sál.

A lényege az, hogy olyan helyekre tekerik az emberek a sálakat, ahol több hajléktalan is megfordul, ezzel tulajdonképpen nekik ajándékozzák a sálat, hogy legyen valami, ami melegíti őket a téli hidegben.

Persze egy sál nem menti meg az életüket, de ez is sokat jelenthet nekik, már csak maga az érzés is, hogy van aki törődik velük.

A kezdeményezés az amerikai Indiana állambeli Seymourból indult, egyházi kezdeményezésre, helyi iskolás csoportok részvételével, és azóta már rengetegen csatlakoztak hozzá Amerika többi államából is.
Egyenlőre Magyarországon még nem terjedt el ez a szokás, azonban nem is fog, ha senki sem kezdi el. Viszont ha elkezdjük, valószínűleg többen követni fognak minket, és végül talán az egész országban sálak lesznek a fákon, és az oszlopokon, vagy talán egyéb fontos ruhadarabok is.

Tehát ha tehetjük, kössünk ki egy-egy sálat valahová, és ha ez az egész elkezd majd terjedni, valószínűleg gyorsan felkapják, és talán tényleg mindenhol követik majd ezt a szokást.

Segítsünk a hajléktalanoknak.

[apss_share]

loading…


Read previous post:
REJTÉLYES BETEGSÉG ÜTÖTTE FEL A FEJÉT A BARANYAI HATÁRVÉDŐ RENDŐRÖK KÖZÖTT
REJTÉLYES BETEGSÉG ÜTÖTTE FEL A FEJÉT A BARANYAI HATÁRVÉDŐ RENDŐRÖK KÖZÖTT

Egy rejtélyes betegség ütötte fel a fejét a baranyai határvédők között. [good_old_share] 33 rendőr betegedett le. A Magyar Nemzet arról...

TÖBB NAP UTÁN TALÁLTAK RÁ A HOLTTESTRE A DÉL-PESTI KÓRHÁZBAN
TÖBB NAP UTÁN TALÁLTAK RÁ A HOLTTESTRE A DÉL-PESTI KÓRHÁZBAN

Több nap után találtak rá a holttestre a Dél-pesti kórházban. [good_old_share] Elképesztő hírek láttak napvilágot. A kórházakban állítólag mindig van...

Close