FIGYELEM! TÁMADÁS AZ ANDROID FELHASZNÁLÓK ELLEN!

FIGYELEM! TÁMADÁS AZ ANDROID FELHASZNÁLÓK ELLEN!

FIGYELEM! TÁMADÁS AZ ANDROID FELHASZNÁLÓK ELLEN! [cn-social-icon]

Sokakat érinthet, mivel egyre több ember internetezik mobileszközökön! Megháromszorozódott az Android – felhasználókat célzó támadások száma. Megint egyre több a trójai SMS.

A Kaspersky Lab (vezető vírusirtó cég) – Pénzügyi kibertámadások című tanulmánya alapján kiderült, hogy a tavalyi évben összesen 2 millió 317 ezer 194 pénzügyi támadást hárítottak el, amelyek világszerte 775 ezer 887 felhasználót céloztak.

Ezek óriási számok, melyek jól mutatják az internetes támadások komolyságát.

A támadások túlnyomó része – 2 millió 217 ezer 979 támadás, 750 ezer 327 felhasználó ellen – SMS trójai programot használt, a maradék (99 ezer 215 támadás, 59 ezer 200 felhasználó ellen) banki trójai malware-t.

Bár az Androidot támadó banki trójaiak számaránya a támadások összességét tekintve viszonylag csekély, de számszerűen egyre több van belőlük.

Vegyük komolyan!

loading...

Az év során a Kaspersky Lab-termékek 20 különféle rosszindulatú banki trójai programot azonosítottak, mindenesetre csak három tanúsított közülük kiemelkedő teljesítményt: a Faketoken, a Svpeng és a Marcher.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Hogyan működnek?

A Svpeng és a Marcher képes megszerezni az online bankoláshoz szükséges adatokat vagy a hitelkártya-információkat azáltal, hogy kicseréli a hitelesítő mezőket a mobil bankolási alkalmazásokban, a fertőzött eszközön. A Facetokent pedig arra fejlesztették ki, hogy a többlépcsős hitelesítési rendszerben használatos mTAN-kódokat vadássza és továbbítsa őket a kiberbűnözőknek.

A szakemberek megállapították, hogy ehhez a három családhoz köthető a banki trójai támadások 98,02 százaléka.

Az év során az Android felhasználóink bázisa számottevően nőtt, ami oda vezetett, hogy az észlelt pénzügyi támadások és a bennük érintett felhasználók száma is megemelkedett. Ám a támadások növekedésének mértéke és gyorsasága meghaladja azt a szintet, amely önmagában véve az Android eszközök elterjedésével magyarázható lehetne.

Jönnek az SMS trójaiak

A növekedés üteme főleg az SMS trójaiaktól származik. Úgy tűnik, az SMS trójaiak visszatérése az olyan malware-ek megjelenésének következménye, amelyek képesek megfertőzni még az AoC (Advice of Charge) módszert használó szolgáltatók felhasználóit is.

A témához kapcsolódó cikk: 50 DOLOG AMIT SOHA NEM CSINÁLSZ MEG EGY iPHONE-NAL, DE AZ ANDROID TUDJA! Sokan kérdezték már tőlem, hogy miért használok Androidot, mi a bajom az iPhone-nal és persze a szokásos kérdés: miért jobb az Android az iOS-nél?…TOVÁBB >>>

[cn-social-icon]

Facebook hozzászólások