FELFEDTÉK A 800 ÉVES MOBIL TITKÁT

FELFEDTÉK A 800 ÉVES MOBIL TITKÁT

Kiderült a „800 éves mobil” titka

[cn-social-icon]

Nagyon híres lett az ufó hívők körében az a cikk, ami egy régészeti ásatáson megtalált 800 éves mobilról szólt.

Az akkori hírek szerint, a leletre Osztrák régészek bukkantak rá Salzburg közelében, és a tudósok sem tudták, hogy mi az. Ez elég is volt ahhoz, hogy a hír berobbanjon és napokon keresztül ettől zengett az internet.

Nos, az a rossz hír azok számára, akik azt gondolták hogy esetleg földönkívüli mobil, vagy időutazók hagyták hátra, hogy ezek közül egyik sem, de nem is régészeti lelet a képen látható tárgy, amit „800 éves mobil”-ként ismertünk meg.

loading...

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A helyzet az, hogy egy Német szobrász felfedte a tárgy titkát, ugyanis kiderült, hogy a tárgy nem más, mint egy szobor, amit ő készített még 2012-ben, erről bizonyítéka is van, ugyanis még abban az évben posztolt is róla a facebookok.

Kiderült, hogy a szobrot szándékosan faragta telefon formájúra, és az ékírásos jeleket is szándékosan tette rá, és így született meg a „BabyloNokia” ugyanis ezt a nevet adta neki, azonban hogy hogyan jött az ötlet, azt nem tudni. Később el is adta a szobrot, majd három évvel az eredeti kép közzététele után, megszületett az a hír, hogy találtak egy 800 éves telefont. Persze ezt nem a művész terjesztette el, és nem is ez volt a célja a szobor megalkotásával, és ő sem értette, hogy miért terjesztik ezt.

Persze az eredeti forrást már lehetetlen megtalálni, de nem is az a lényeg, hogy ki terjesztette az álhírt, hanem az, hogy kiderült az igazság.

[cn-social-icon]

Facebook hozzászólások