DONALD TRUMP A LEGNAGYOBB OROSZ KÉM?

DONALD TRUMP A LEGNAGYOBB OROSZ KÉM?

DONALD TRUMP A LEGNAGYOBB OROSZ KÉM?

[good_old_share]


A legsikeresebb, és ezzel minden idők legnagyobb Orosz kéme lenne Donald Trump?

 

Van olyan olvasónk, aki egyenesen így gondolja.
A múlt alkalommal közzétettünk egy videó-felvételt, amely Trump jellemét mutatja be. Természetesen sokan a védelmükbe vették az USA új elnökét, de sokan kritikával is illették.

Egy olvasón egyenesen így gondolja:

Szerintem Trump nem bolond, csak játssza a hülyét. Rendkívül intelligens "Strirlic", a legnagyobb orosz kém, akinek sikerült az, ami eddig soha senkinek: beleülhetett az Amerikai Egyesült Államok elnöki székébe.

loading...

Ez azért erős gondolat. De nézzük meg, hogy mit tett Trump eddig, amely miatt egyesek úgy gondolhatják, hogy Trump az Oroszok embere lehet.

Akinek nincs pénze, az dögöljön meg – fenekestül felforgatta az egészségbiztosítási rendszert.

 

Évente milliók rokkannak bele, és halnak meg az irgalmatlan drága orvosi ellátásnak "köszönhetően" Amerikában. Fontos tény, hogy jelenleg nagyjából 25 millió amerikainak nincs semmi féle egészségbiztosítása. Ezeket az embereket még a mentő sem viszi el, ha rosszul lesznek, és helyben nem tudnak fizetni.

Hulljon a „férgese”

 

Hogy ez a gyakorlatban mit jelent? Egy biztosítás-károsult küldte el a kérdését: „Perforált vakbéllel operáltak, és a kórház küldött egy 44 ezer dolláros számlát. Hogy tudnék ebből kijönni, ha esélyem sincs kifizetni?”

A fenti kérdés beküldőjének egy szava sem lehet, hiszen viszonylag "olcsón megúszta" a 13 millió forintnyi költséggel: egy kígyómarás akár 153 ezer dollárba (45 millió forint) is kerülhet az iszonyú drága ellenszérum miatt.

Fontos tény, hogy Trumpnak köszönhetően az Egyesült Államokban már az orvosi számlák a magáncsődök első számú oka, megelőzi a jelzáloghiteleket is. Nem kérdés tehát, hogy a szegényebb rétegekből tízmilliók élete került közvetlenül veszélybe. Trump ugyanis felszámolta az „Obamacare” betegbiztosítás néven elhíresült rendszer összes előnyét, amely eddig valamennyire kedvezett a szegények tízmillióinak.
Csak néhány példa a Trump által felszámolt „Obamacare” rendszer előnyei közül: a fiatalok 26 éves korukig a szülők biztosítását használhatták, bevezette, hogy a szegénységi szint 100-400 százaléka közötti bevételű családoknak állami támogatás jár a biztosításra, és ezzel együtt szintén állami támogatást adott a dolgozókat biztosító kis cégeknek is.

Trump amerikai elnök meghozta a döntését a párizsi klímaegyezményről is, melynek eredményeként az Egyesült Államokat kiléptette a klímaváltozás elleni globális összefogást szentesítő megállapodásból.

 

Az egyezményt bolygónk és az emberiség védelme érdekében 2015. december 12-én fogadták el a párizsi klímacsúcson. A megállapodás célja: az aláíró 195 ország vállalja, hogy a Föld légkörének felmelegedését 2 Celsius-fok alatt tartja az iparosodás előtti mértékhez képest.

Tudnunk kell, hogy az USA a 2015-ös hivatalos adatok szerint 5172 millió tonna széndioxidot okádott a világra! (Világbank adat).

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Természetesen minden józan ember érezheti, hogy ennek a globális összefogásnak milyen jelentősége van, és mit jelenthet az, ha az USA, mint a föld második legnagyobb környezetszennyező országa egyoldalúan felrúgja ezt a megállapodást.

loading…


Ez csak néhány példa volt azzal kapcsolatban, hogy Donald Trump valóban fenekestül felforgatta az Egyesült Államok rendszerét. És ezekkel a lépésekkel valóban nem a lakosság legnagyobb arányát kitevő szegényebb rétegeknek kedvezett, hanem egy szűk érdekcsoportnak.

Azt is tudnunk kell, hogy Trump szavazóbázisát pontosan az a társadalmi réteg adta, aki ellen most sorozatban meghozza az intézkedéseit.

 

Ezzel pedig a legnagyobb és egyben legszegényebb társadalmi csoporton belül szítja az elégedetlenséget és ezzel az ország destabilizációját is előidézheti.

loading…


Visszatérve olvasónk gondolatához, miszerint  -„Trump a legnagyobb orosz kém, akinek sikerült az, ami eddig soha senkinek: beleülhetett az Amerikai Egyesült Államok elnöki székébe” –megindult az átfogó nyomozás ebben az ügyben.

A The Washington Post információi szerint Donald Trump veje és főtanácsadója, Jared Kushner titkos kommunikációs csatorna kialakítását javasolta az oroszoknak. Erről számolt be a HVG. A lap szerint Jared Kushner még decemberben, a Washingtonban akkreditált orosz nagykövettel, Szergej Kiszljakkal folytatott többszöri megbeszélésein javasolta, hogy létesítsenek titkos kommunikációs csatornát Donald Tump megválasztott elnök közvetlen munkatársai és Moszkva között.

Ez rendkívül kellemetlen és megalapozza azt az átfogó vizsgálatot, amelyet Robert Mueller ügyész feladata elvégezni. Az ügyész vizsgálja azokat a vádakat is, amely tisztázná, hogy az elnökválasztási folyamatba beavatkoztak-e az oroszok.

Hogy mi lesz az eredménye, azt nem tudjuk, de ha a vádak igaznak bizonyulnak, akkor komoly gondokkal szembesülhet az emberiség.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások