DINOSZAURUSZFARKAT TALÁLTAK EGY BOROSTYÁNBAN

DINOSZAURUSZFARKAT TALÁLTAK EGY BOROSTYÁNBAN

Dinoszauruszfarkat találtak egy borostyánban.

[good_old_share]

Hatalmas felfedezés.
Egy Kínai kutató nem mindennapi maradványra bukkant. Egy borostyánban megmaradt dínófarkat talált.

A dínófarok a számítások szerint 99 millió éves lehet.

loading...

A kutató nagyon büszke a felfedezésre, hiszen ilyen leletet még nem igazán találtak, ráadásul korábban sokan arra tippeltek, hogy a lelet hamis, azonban mára már kiderült, hogy valóban igazi.

Xing Lida, egy kínai őslénykutató talált rá az aszalt barack méretű példányra, mégpedig egy észak-mianmari borostyánpiacon, a kínai határ közelében.

A kutatónak nagy szerencséje volt, hiszen ha éppen nem jár arra, akkor valószínűleg sosem jönnek rá, hogy egy nagyjából 99 millió éves dinoszaurusz maradvány található benne.

A kutató azonban felismerte azt, hogy a borostyánban egy gerinces állat maradványa található, azonban még akkor nem sejtette, hogy mit is fog benne találni, azonban hajtotta a kíváncsiság, így megvette a borostyándarabot.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

„Nem vagyok benne biztos, hogy az árus felismerte ennek a darabnak a jelentőségét, mindenesetre nem kért érte magasabb árat”

És így is volt, ugyanis kiderült, hogy az árus azt hitte, hogy egy növénydarab található benne.
Pedig ha tisztában lett volna vele az árus, akkor valószínűleg több száz milliót ért volna ez a borostyándarab.

Korábban már találtak tollas szárnyakat a dinoszauruszok korából, azonban most történt meg először az, hogy csont is kapcsolódik hozzá. Ráadásul a tollakkal borított dinoszauruszfarok elképesztően jó állapotban van, köszönhetően a borostyánnak.

A lelet ugyan egészen kicsi, de mégis hatalmas felfedezés és hatalmas lökést adhat a dínók további kutatásában. A kutatók úgy fogalmaztak, hogy a farokból ítélve, ez az egyed annyira kicsi volt, hogy ha egy élő állat lenne, akkor akár táncolhatna is a tenyerünkön.

Az állatnak hosszú, ostorszerű farka volt, mint a mai egereknek, azzal a lényeges különbséggel, hogy a dinoszaurusz farkát tollak borították, nagyjából olyanok, mint amilyenek a ma élő madaraknak.
Ez a lelet azt bizonyítja, hogy a dinoszauruszoknál sokkal elterjedtebb volt a tollazat, mint azt eddig gondolták. Egyébként a dínókat minden filmben pikkelyes lényekként ábrázolják, és igazából mindenhol így mutatják őket, de a kutatások azt bizonyítják, hogy csak kis részük lehetett pikkelyes, és a nagy többségük tollas volt.

Sok kutató azt mondja, hogy valószínűleg nem is léteztek pikkelyes dinoszauruszok.

[apss_share]

loading…


Facebook hozzászólások