CSILLAGKÖZI ŰRUTAZÁST JELENTETTEK BE

CSILLAGKÖZI ŰRUTAZÁST JELENTETTEK BE
loading...

Bejelentették a csillagközi űrutazást.

Persze rengeteg akadály hátra van még, amit meg kell oldaniuk.
Mi kell a csillagközi űrutazáshoz? Hát Stephen Hawking, Mark Zuckerberg, és egy orosz milliárdos, Jurij Milner.

Lézernyalábokkal gyorsítanának fel egy „űrvitorlát” a fénysebesség ötödére.

loading...

Elképesztő bejelentést tettek nem olyan régen New Yorkban. Stephen Hawking sztárfizikus és Jurij Milner orosz milliárdos, a csillagközi űrutazás megvalósítására készül. Milner már korábban százmillió dollárral támogatta a földönkívüli intelligencia utáni keresést, és most a csillagközi űrutazás projectbe is beszállna.

Az orosz milliárdos, és Hawking egy sajtótájékoztatón mutatta be az új projectet, amely egyenlőre úgy tűnik, hogy százmillió dollárba kerül, és lefektethetné a csillagközi űrutazás alapjait.

A Breakthrough Starshot nevű, program lényege, hogy egy szuperkönnyű robotűrhajót alkotnának, amely akár a fénysebesség ötödével is képes lenne haladni, így mindössze húsz év alatt érhetné el a hozzánk legközelebb eső csillagrendszert, az Alpha Centaurit.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A programba a Facebook alapítója Mark Zuckerberg is becsatlakozott, így valószínűleg sokkal több pénz áll majd a rendelkezésükre, mint tervezték, ráadásul ha ők hárman összeállnak, akkor igazán jó szakértőket tudnak szerezni a programhoz.

„Elsőként az emberiség történetében többre lehetünk képesek a csillagok puszta bámulásánál. Elérhetjük őket.” Mondta Milner.

A technológia elég hihetetlenül hangzik elsőre, és a megvalósítására még nem teljesen vagyunk képesek, de talán nemsokára lehetségessé válik az elképzelésük.

A terv az, hogy egy egy méter széles, és hihetetlenül vékony űrvitorlát készítenének, ami egy műszaki egységet szállítana. Ezt a vitorlát pedig a földről, lézernyalábok segítségével gyorsítanák fel, a fénysebesség ötödére. Ha mindez sikerülne, akkor a vitorla, és a hozzá tartozó műszaki egység mindössze 20 év alatt elérné a hozzánk legközelebb eső csillagrendszert.

Milner elmondta, hogy az ehhez szükséges ismeretek és technológiák már rendelkezésre állnak, vagy a közeli jövőben rendelkezésre fognak állni. Persze vannak komoly akadályok, amelyek leküzdésre várnak.
Read previous post:
VIDEÓ A JÁSZAPÁTI GÓLYAGYILKOSSÁGRÓL
VIDEÓ A JÁSZAPÁTI GÓLYAGYILKOSSÁGRÓL

Videó a Jászapáti gólyagyilkosságról. Az egyik szemtanú beszélt az esetről. Az egész országban téma volt a gólya, akit brutális módon...

AZ AMERIKAI HADSEREG ÖSSZES FEGYVERE EGY VIDEÓN
AZ AMERIKAI HADSEREG ÖSSZES FEGYVERE EGY VIDEÓN

Az Amerikai hadsereg összes fegyvere egy videón. Érdemes megnézni. Egy videóban megmutatják az Amerikai hadsereg összes fegyverét, és méretileg is...

Close