CSILLAGKÖZI ŰRUTAZÁST JELENTETTEK BE

CSILLAGKÖZI ŰRUTAZÁST JELENTETTEK BE

Bejelentették a csillagközi űrutazást.

[good_old_share]

Persze rengeteg akadály hátra van még, amit meg kell oldaniuk.
Mi kell a csillagközi űrutazáshoz? Hát Stephen Hawking, Mark Zuckerberg, és egy orosz milliárdos, Jurij Milner.

Lézernyalábokkal gyorsítanának fel egy „űrvitorlát” a fénysebesség ötödére.

loading...

Elképesztő bejelentést tettek nem olyan régen New Yorkban. Stephen Hawking sztárfizikus és Jurij Milner orosz milliárdos, a csillagközi űrutazás megvalósítására készül. Milner már korábban százmillió dollárral támogatta a földönkívüli intelligencia utáni keresést, és most a csillagközi űrutazás projectbe is beszállna.

Az orosz milliárdos, és Hawking egy sajtótájékoztatón mutatta be az új projectet, amely egyenlőre úgy tűnik, hogy százmillió dollárba kerül, és lefektethetné a csillagközi űrutazás alapjait.

A Breakthrough Starshot nevű, program lényege, hogy egy szuperkönnyű robotűrhajót alkotnának, amely akár a fénysebesség ötödével is képes lenne haladni, így mindössze húsz év alatt érhetné el a hozzánk legközelebb eső csillagrendszert, az Alpha Centaurit.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A programba a Facebook alapítója Mark Zuckerberg is becsatlakozott, így valószínűleg sokkal több pénz áll majd a rendelkezésükre, mint tervezték, ráadásul ha ők hárman összeállnak, akkor igazán jó szakértőket tudnak szerezni a programhoz.

„Elsőként az emberiség történetében többre lehetünk képesek a csillagok puszta bámulásánál. Elérhetjük őket.” Mondta Milner.

A technológia elég hihetetlenül hangzik elsőre, és a megvalósítására még nem teljesen vagyunk képesek, de talán nemsokára lehetségessé válik az elképzelésük.

A terv az, hogy egy egy méter széles, és hihetetlenül vékony űrvitorlát készítenének, ami egy műszaki egységet szállítana. Ezt a vitorlát pedig a földről, lézernyalábok segítségével gyorsítanák fel, a fénysebesség ötödére. Ha mindez sikerülne, akkor a vitorla, és a hozzá tartozó műszaki egység mindössze 20 év alatt elérné a hozzánk legközelebb eső csillagrendszert.

Milner elmondta, hogy az ehhez szükséges ismeretek és technológiák már rendelkezésre állnak, vagy a közeli jövőben rendelkezésre fognak állni. Persze vannak komoly akadályok, amelyek leküzdésre várnak.
Facebook hozzászólások