BOTRÁNY! ÍGY VERTÉK ÁT A RÁKOS BETEGEKET

BOTRÁNY! ÍGY VERTÉK ÁT A RÁKOS BETEGEKET.
loading...

BOTRÁNY! ÍGY VERTÉK ÁT A RÁKOS BETEGEKET

[good_old_share]

Oldalainkon már számos alkalommal foglalkoztunk olyan gyógyszergyártó cégekkel, illetve (gyógyszerként eladott) mesterséges készítményekkel, melyekről gyanítható, hogy a készítmények valójában inkább csak ártanak az emberi szervezetnek, mint használnának.
Ha pedig egy embernek konkrétan az élete múlik azon, hogy a szakemberek által neki ajánlott készítmény valóban pozitív hatással bír a kór elleni küzdelemben és hatékonyan segíti azt, de a kotyvalékról kiderül, hogy az mégsem alkalmas arra, akkor az embereknek jogosan „nyílik ki a zsebükben a bicska”.

Most a Világgazdaság számolt be arról, hogy két újabb „gyógyszergyártó” cégről derült ki, hogy azok a hatalmas profit érdekében szándékosan, előre eltervezett módon megtévesztették a fogyasztókat.

A Genentech a korábbi partnerével, az OSI Pharmaceuticalsszal 2006 és 2011 között az összes tüdőrákos betegnek ajánlották a Genentech Tarceva nevű készítményét, holott tudományos vizsgálatok támasztották alá, hogy az legfeljebb azok körében hozhat némi javulást, akik sohasem dohányoztak, illetve akik egy speciális génmutációval (EGFR) rendelkeznek.

loading...
Bár a cégek tisztában voltak azzal, hogy kotyvalékaik nem fogják meghozni a betegek számára a várt javulást, mégis rávették az orvosokat, hogy a Tarcevát írják fel betegeiknek. (Azt mindenkinek a fantáziájára bízzuk, hogy hogyan vették erre rá az orvosokat.)

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A vizsgálat kiderítette azt is, hogy a 2006 és 2011 között elhunyt betegek hatalmas tömege még tovább is élhetett volna, ha a kotyvalék helyett radikálisabb kezeléssel, a megfelelő gyógyszerkészítmény alkalmazása mellett gyógyulhatott volna.

El tudjuk képzelni, hogy öt év leforgása alatt az emberek mekkora tömege veszíthette életét a gyógyszergyártó cégek szándékos megtévesztés következtében.

Fontos megemlíteni, hogy a fenti két cég a svájci Roche óriáscéghez tartoztak.

Az ügyre úgy derült fény, hogy a Genentech egy korábbi alkalmazottja "borította a bilit" bizonyítékokat szolgáltatott a vizsgálathoz, és az ügy mögé állt a szövetségi ügyészség is.

Kiderült az is, hogy az ügynököknek korlátlan keret állt rendelkezésükre, hogy a Tarceva hasznosságáról meggyőzzék a doktorokat, valamint a cég utasításba adta, hogy legyenek bőkezűek a cél elérése érdekében.

Így a nyomozás azt is kiderítette, hogy a gyógyszergyártók illegális juttatásokkal lefizették az orvosokat.

Ez még nem minden!
A gyógyszercégek rendezvényeket is szerveztek a tüdőbetegek számára, ahol az előre lefizetett orvosok beszéltek a szer hasznosságáról.

A vacsorával egybekötött estek fénypontja az volt, amikor fizetett betegtársuk a Tarceva „nagyköveteként” lépett színre, s beszédében olyan gyógyító hatásokat tulajdonított a szernek, amelyekkel az valójában nem rendelkezett.

Az ügyészségi vizsgálatok most lezárultak, az ítélet megszületett. A svájci Roche óriáscéghez tartozó két gyógyszergyártó cég az ítélet értelmében most 67 millió dollár kártérítést fizet a még életben lévő, szándékosan megtévesztett fogyasztóinak, valamint a már elhunytak családjainak.

Neked mi a véleményed az üggyel kapcsolatban? Szerinted hazánkban is előfordulhat hasonló eset? Vajon elég ez a büntetés, vagy ennél sokkal súlyosabb büntetést adtál volna te ezeknek a cégeknek, illetve az ügyben érintett orvosoknak?

Read previous post:
ERRŐL A PÁRDUC TÁMADÁSOS VIDEÓRÓL BESZÉL AZ INTERNETES KÖZÖSSÉG
ERRŐL A PÁRDUCTÁMADÁSOS VIDEÓRÓL BESZÉL AZ INTERNETES KÖZÖSSÉG

Ezen a videón vitatkoznak az emberek. [good_old_share] Támadás vagy játék? Egy Mexikói férfi Instagram oldalára került fel ez a videó,...

HATALMAS PÉLDÁT MUTAT EGY SZENTESI PÉKSÉG
HATALMAS PÉLDÁT MUTAT EGY SZENTESI PÉKSÉG

Hatalmas példát mutat egy Szentesi pékség. [good_old_share] Ha mindenki ilyen lenne, akkor jobb lenne a világ. Adni jó, ezt szokták...

Close