AZ OROSZOK BÁNYÁT NYITNAK A HOLD DÉLI FÉLTEKÉJÉN

AZ OROSZOK BÁNYÁT NYITNAK A HOLD DÉLI FÉLTEKÉJÉN.
loading...

Az oroszok bányát nyitnak a Hold déli féltekéjén. 

Az megvan, hogy Asimov a '60-as években azt jövendölte, hogy az ezredfordulón bányászkolóniák lesznek a Holdon? És David Bowie fiának pszichokrimijét látta? Na, az oroszok most összeadták a kettőt!


A csütörtöki Izvesztyija az orosz Hold-programból közölt részleteket, e szerint 2030-tól Oroszország kozmonautákat küldene a szomszédos égitestre, akik elkezdenék az ottani ásványkincsek bányászatát. már az is megvan, hogy a Hold déli pólusának környékén kezdenének, főként vasércet, alumíniumot, titániumot bányásznának, meg olyan ritkaföldfémeket, ami az oostelefonokhoz, tabletekhez szükséges, és aminek jelentős része ma a kínaiak kezében van.

Az Orosz Tudományos Akadémia és az Orosz Űrügynökség a Moszkvai Állami Egyetemmel közösen készített jelentése mindezt lehetségesnek tartja. Meg azt is, hogy az oroszok ezt az egészet egyedül vigyék véghez.

Azt, hogy milyen lehet majd bányásznak szegődni a Holdra, Duncan Jones 2009-ben készült Moon című kultuszfilmjéből már kiderült. Ilyen:  (HVG.hu)

loading...


Read previous post:
APOLLO 20 AZ ELTITKOLT KÜLDETÉS?
APOLLO 20 AZ ELTITKOLT KÜLDETÉS?

Korábban kiszivárgott hírek szerint 1976-ban az Apollo-20 program keretében titkos amerikai-szovjet Hold-misszióra került sor egy gigantikus, lezuhant földönkívüli űrhajó feltárása...

KÉSZ HÁZ, GYORSHÁZ - HIHETETLEN? 4 NAP ALATT FELÉPÍTHETŐ CSALÁDI HÁZ 60 EZER FORINTTÓL!
HIHETETLEN? 4 NAP ALATT FELÉPÍTHETŐ CSALÁDI HÁZ 60 EZER FORINTTÓL

Hihetetlen, de igaz! 4 nap alatt felépíthető családi ház 60 ezer forinttól Olcsó és költöztethető: nézd meg, milyen egy Pop-Up...

Close