AZ EMBERISÉG LEGABSZURDABB TALÁLMÁNYA – A PÉNZ

AZ EMBERISÉG LEGABSZURDABB TALÁLMÁNYA - A PÉNZ
loading...

AZ EMBERISÉG LEGABSZURDABB TALÁLMÁNYA – A PÉNZ

Az a bizonyos pénz, amiből valahogy mindig túl kevés van. Vajon véletlen? Persze, hogy nem az! De lássuk az okokat, mi vezetett idáig, és miért rossz ez a rendszer mindenkinek.

 

A PÉNZ egy JEL, amely valamilyen értéket, vagyontárgyat, terméket vagy szolgáltatást jelképez. Ezt a jelet mi emberek – az emberiség – felruházzuk a maradandóság ILLÚZIÓJÁVAL.Tehát, azokat a mulandó értékeket, amelyeket jelképezni hivatott a pénz, egy nem mulandó jellel próbáljuk „örökkévalóvá” tenni, ami nyilvánvalóan abszurd.

A természetben az entrópia törvénye értelmében minden mulandó, és ennek a pénzre is igaznak kellene lennie – hacsak nem lenne a kollektív tudatalattinkba „beégetve” a feljebb említett illúzió – vagy: a nagy átverés. Ennek messzemenő következménye, hogy ez a valójában semmit sem érő JEL, a pénz, vált a legkeresettebb eszközzé a Földön.

Így a pénz tulajdonosai a gazdaság összes többi szereplőivel szemben versenyelőnyt élveznek, hiszen az ő „jelük” sohasem megy tönkre, és zsarolási pozícióba helyezik őket a többiekkel szemben.

Míg például a péknek el kell adnia a termékeit pár napon belül, különben tönkre mennek, addig a pénz tulajdonosának ettől nem kell tartania, hiszen az ő „jele” maradandó.loading...

Ha valaki kölcsönt akar felvenni, akkor a pénztulajdonos még több pénzt követelhet vissza, azaz megteheti, hogy csak KAMATÉRT nyújt hitelt. A kamatnak és a kamatos kamatnak pedig az a hátránya, hogy mindig jóval több adósságot teremt, mint amennyi pénzeszköz a rendszerben létezik.

Kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://netextra.hu/newsletter/

Az adós csak úgy tudja visszafizetni a tartozását, hogy azt a gazdaság más szereplőitől vonja el, magyarul: csak valakinek a kárára. Így a gazdaságban mindig kevesebb pénz áll rendelkezésre, mint amennyire annak működéséhez szüksége lenne.

Ez az oka a PÉNZHIÁNYNAK, a szegénységnek és még sok más rossznak.

A megoldás a kollektív tudatalattink „kitakarítása” lenne, de arra az emberiség jelenleg alkalmatlan. Amíg a kapzsiság és az élősködés vágya irányítja a társadalmunkat, addig erre semmi esély nincs. Marad a szenvedés, az adósrabszolgaság, a háborúk, és a természet tönkretétele. – Vezér-Szörényi László.

loading…


Read previous post:
EGÉSZSÉGÜGYRE KELLENE KÖLTENI STADIONOK HELYETT!
EGÉSZSÉGÜGYRE KELLENE KÖLTENI STADIONOK HELYETT!

EGÉSZSÉGÜGYRE KELLENE KÖLTENI STADIONOK HELYETT! Rövid szerkesztői bevezető: Aki az alábbi történetet nem hiszi el, azt kérjük, hogy látogasson el...

AZ EMBER ÉS AZ ALMA.
AZ EMBER ÉS AZ ALMA.

AZ EMBER ÉS AZ ALMA. Van két ember. Mind a kettőnek adok egy-egy kosár almát ugyanarról a fáról.   Az...

Close