AZ EMBERISÉG LEGABSZURDABB TALÁLMÁNYA – A PÉNZ

AZ EMBERISÉG LEGABSZURDABB TALÁLMÁNYA - A PÉNZ

AZ EMBERISÉG LEGABSZURDABB TALÁLMÁNYA – A PÉNZ

[good_old_share]

Az a bizonyos pénz, amiből valahogy mindig túl kevés van. Vajon véletlen? Persze, hogy nem az! De lássuk az okokat, mi vezetett idáig, és miért rossz ez a rendszer mindenkinek.

 

A PÉNZ egy JEL, amely valamilyen értéket, vagyontárgyat, terméket vagy szolgáltatást jelképez. Ezt a jelet mi emberek – az emberiség – felruházzuk a maradandóság ILLÚZIÓJÁVAL.Tehát, azokat a mulandó értékeket, amelyeket jelképezni hivatott a pénz, egy nem mulandó jellel próbáljuk „örökkévalóvá” tenni, ami nyilvánvalóan abszurd.

A természetben az entrópia törvénye értelmében minden mulandó, és ennek a pénzre is igaznak kellene lennie – hacsak nem lenne a kollektív tudatalattinkba „beégetve” a feljebb említett illúzió – vagy: a nagy átverés. Ennek messzemenő következménye, hogy ez a valójában semmit sem érő JEL, a pénz, vált a legkeresettebb eszközzé a Földön.

Így a pénz tulajdonosai a gazdaság összes többi szereplőivel szemben versenyelőnyt élveznek, hiszen az ő „jelük” sohasem megy tönkre, és zsarolási pozícióba helyezik őket a többiekkel szemben.

Míg például a péknek el kell adnia a termékeit pár napon belül, különben tönkre mennek, addig a pénz tulajdonosának ettől nem kell tartania, hiszen az ő „jele” maradandó.Ha valaki kölcsönt akar felvenni, akkor a pénztulajdonos még több pénzt követelhet vissza, azaz megteheti, hogy csak KAMATÉRT nyújt hitelt. A kamatnak és a kamatos kamatnak pedig az a hátránya, hogy mindig jóval több adósságot teremt, mint amennyi pénzeszköz a rendszerben létezik.

loading...

Kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://netextra.hu/newsletter/

Az adós csak úgy tudja visszafizetni a tartozását, hogy azt a gazdaság más szereplőitől vonja el, magyarul: csak valakinek a kárára. Így a gazdaságban mindig kevesebb pénz áll rendelkezésre, mint amennyire annak működéséhez szüksége lenne.

Ez az oka a PÉNZHIÁNYNAK, a szegénységnek és még sok más rossznak.

A megoldás a kollektív tudatalattink „kitakarítása” lenne, de arra az emberiség jelenleg alkalmatlan. Amíg a kapzsiság és az élősködés vágya irányítja a társadalmunkat, addig erre semmi esély nincs. Marad a szenvedés, az adósrabszolgaság, a háborúk, és a természet tönkretétele. – Vezér-Szörényi László.

loading…


Facebook hozzászólások