AZ ÁNTSZ MEGSZÓLALT A ZIKA VÍRUS KAPCSÁN

AZ ÁNTSZ MEGSZÓLALT A ZIKA VÍRUS KAPCSÁN
loading...

Az ÁNTSZ is beszélt a Zika vírusról.

[cn-social-icon]

Magyarországon egyenlőre nincs Zika vírus.

A magyar járványügyi rendszerben még nem regisztráltak olyan fertőzést, ami a Zika vírusra utalhatna. Közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat, azaz az ÁNTSZ.

Az ÁNTSZ szerint, annak a kockázata, hogy Magyarországon is megjelenik a vírus, mert esetleg behurcolják, nagyon csekély, de nem zárható ki teljesen.

loading...

Az Országos Epidemiológiai Központ nemzetközi kapcsolatrendszerén keresztül tájékoztatást kapott arról, hogy több európait is megfertőzött a Zika-vírus dél-amerikai, illetve dél-ázsiai útján. Németországban kettő, Hollandiában hat, Finnországban és Dániában egy-egy ember szervezetében mutatták ki a fertőzést. Az Egyesült Királyságban 2014 decembere óta öt “importált esetet” regisztráltak.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Azt javasolják, hogy külföldre utazás előtt, tájékozódjunk arról, hogy a célország érintett-e a Zika vírus okozta járványban. Azt ajánlják, hogy ha a célországban jelen van a járvány, akkor vegyék fontolóra azt, hogy elhalasztják az utazást, legfőképpen ez a terhes nőkre vonatkozik, hiszen a Zika vírus rájuk a legveszélyesebb.

Az elmúlt két hónapban világszerte 23 országból jelentettek helyi eredetű Zika-vírus-fertőzéseket. Ezek a legfrissebb adatok szerint Dél-Amerikában Bolívia, Brazília, Ecuador, Francia Guyana, Guyana, Kolumbia, Paraguay, Suriname, Venezuela, Közép-Amerikában El Salvador, Guatemala, Honduras, Mexikó, Panama; a Karib-térségben Barbados, Guadeloupe, Haiti, Martinique, Puerto Rico, Saint Martin, a Csendes-óceáni térségben a Szamoa-szigetek, továbbá Thaiföld és a Zöld-foki Köztársaság.

Akik esetlek Zika vírus által fertőzött országba készülnek utazni, és úgy döntenek hogy a vírus ellenére is elutaznak, azok nagyon figyeljenek oda a szúnyogcsípésekre, és mindenképpen próbálják meg elkerülni őket.

A szúnyogoknak nincs határ!

Figyelembe kell vennünk, hogy megfelelő időjárási körülmények között -országhatárokra tekintet nélkül beindulhat a szúnyogok vándorlása! Egyedül úgy kerülhetjük el a fertőzést, ha teljesen elkerüljük a szúnyogcsípéseket. Ez a terhes nőknél kiemelten fontos, hiszen a fertőzés legfőképpen őket támadja meg, és az is előfordulhat, hogy a gyermek születési rendellenességgel jön a világra.

Kedves Olvasónk! A Facebook korlátozza a bejegyzéseink láthatóságát, így a közzétett cikkek negyed annyi embert érnek el, mint korábban.
Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldalon a "Tetszik/Liked" gombra és pipáld ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban. KATTINTS IDE: https://www.facebook.com/Erdekes [cn-social-icon]

Read previous post:
WALES-BEN VÖRÖS KARKÖTŐVEL JELÖLIK MEG A MIGRÁNSOKAT
WALES-BEN VÖRÖS KARKÖTŐVEL JELÖLIK MEG A MIGRÁNSOKAT

Wales-ben is rengeteg a migráns, de ott találtak egy megoldást. [cn-social-icon] Wales-ben vörös színű karkötőkkel jelölik meg a migránsokat. Wales-ben...

VÁLSÁGSTÁBOT ÁLLÍTOTT FEL A WHO A ZIKA VÍRUS MIATT
VÁLSÁGSTÁBOT ÁLLÍTOTT FEL A WHO A ZIKA VÍRUS MIATT

Terjed a Zika vírus. [cn-social-icon] Vajon mi is veszélyben vagyunk? Az Egészségügyi Világszervezet, azaz a WHO válságcsoportot állított fel a...

Close