AGGASZTÓ ADATOK A D-VITAMIN HIÁNYRÓL –OSZD MEG!

AGGASZTÓ ADATOK A D-VITAMIN HIÁNYRÓL –OSZD MEG!
loading...

AGGASZTÓ ADATOK A D-VITAMIN HIÁNYRÓL –OSZD MEG!

 

Egy nemrégiben tartott sajtótájékoztatón látott napvilágot az alábbi kutatási eredmény.

[good_old_share]


Az adatok megdöbbentőek, mert a kimutatás szerint tél végére a magyar lakosság 95 százaléka D-vitamin-hiányos. Ez rendkívül aggasztó mert a betegségek megelőzésére, az immunrendszer erősítésére, különösen csecsemőknél és kisgyerekeknél, de felnőtteknél is nagyon fontos lenne a megfelelő D-vitamin-pótlás.
A D-vitaminnal kapcsolatban több évtizedes kutatások is kimutatták, hogy nemcsak az egészséges csontfejlődéshez nélkülözhetetlen, de az alapvető sejtműködéshez is elengedhetetlen a szervezetünkben a megfelelő mennyiségű D-vitamin jelenléte. A szakemberek rámutattak, hogy megfelelő pótlás hiányában angolkór alakul ki.

loading...

Dr. Szabó András, a Tűzoltó utcai Gyermekklinika igazgatója elmondta, hogy az úgynevezett civilizációs betegségek, mint például a cukorbetegség, a depresszió, vagy az elhízás és a rák is túlnyomó részt a D-vitamin hiányának „köszönhető”.

Dr. szabó András, a D-vitaminnal kapcsolatos kutatások nemzetközileg is elismert szakembere hozzátette, hogy például a mellrák esetében 50 százalékkal jobbak a gyógyulási esélyek, ha rendezett a beteg D-vitamin-szintje. De a jól ismert fáradékonyság, vagy a depresszió is nagy mértékben csökkenthető megfelelő mértékű D-vitamin pótlással.
A kutatások szerint a D-vitamin hiánya hozzájárul a szívelégtelenség kialakulásához, súlyosbodásához, megnöveli a magas vérnyomás és az érelmeszesedés kockázatát.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Vesebetegségek esetén a D-vitamin-hiány kockázata fokozott, ezért a megfelelő D-vitamin-pótlás kiemelt jelentőségű.

Emlőrák és vastagbéldaganatok kialakulása és lefolyása szempontjából a D-vitamin-hiány bizonyítottan rizikótényező.

Ezért is aggasztóak azok az adatok, amelyek azt támasztják alá, hogy a Magyar lakosság 21 százalékánál állandó és súlyos, még a tél végére a Magyar összlakosság 95 százalékánál nagymértékű D-vitamin hiány alakul ki.

Mi a fő oka a D-vitamin hiánynak?

loading…


A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a bőrrák elleni propaganda olyan hatékony volt, hogy az emberek jó része már a napozástól is fél, ezért sokan már nyáron sem tudják pótolni a D-vitamin szükségleteiket.

Sajnos a kutatások azt is kimutatták, hogy a táplálékkal rendkívül kevés vitamint juttatunk a szervezetünkbe, amely mennyiség még a napi szükséglet felét sem fedezi.

A D-vitaminban leggazdagabb élelmiszerek például a gomba, a lazac, vagy a máj. A vitamin nagy mennyiségben található meg a tengeri halakban, a csukamájolajban és kisebb mennyiségben pedig a tojásban is megtalálható.

Fontos tudnunk, hogy a D-vitamint esetében zsírban oldódó anyagról van szó, így a szervezet képes elraktározni azt egy ideig.

Mennyi D-vitaminra van szüksége a szervezetünknek, és hogyan pótoljuk azt?

Felnőttek esetén a sok nyári napozás mellett is napi minimum 1000–2000 NE D-vitamin bevitele javasolt, viszont a túlsúlyosaknál legalább 4000 NE bevitele szükséges. – NetExtra

loading…Read previous post:
A LED-ES KIJELZŐK FÉNYE KÁROSÍTJA A SZEMET!
A LED-ES KIJELZŐK FÉNYE KÁROSÍTJA A SZEMET!

A legújabb kutatások szerint a LED-technológiájú készülékek képernyői ártalmasak, károsítják a szemet és még alvászavart is okozhatnak. Szinte mindig használjuk...

FÖLDÖNKÍVÜLI ŰRHAJÓRÓL FIGYELTÉK AZ ISS JAVÍTÁSÁT?
FÖLDÖNKÍVÜLI ŰRHAJÓRÓL FIGYELTÉK AZ ISS JAVÍTÁSÁT?

Egy furcsa lebegő tárgyat vett észre egy amatőr UFO vadász, amint az a Nemzetközi Űrállomás javítását figyelte. [good_old_share] Reid Wiseman asztronauta a NASA...

Close