AGGASZTÓ ADATOK A D-VITAMIN HIÁNYRÓL –OSZD MEG!

AGGASZTÓ ADATOK A D-VITAMIN HIÁNYRÓL –OSZD MEG!

AGGASZTÓ ADATOK A D-VITAMIN HIÁNYRÓL –OSZD MEG!

 

Egy nemrégiben tartott sajtótájékoztatón látott napvilágot az alábbi kutatási eredmény.

[good_old_share]


Az adatok megdöbbentőek, mert a kimutatás szerint tél végére a magyar lakosság 95 százaléka D-vitamin-hiányos. Ez rendkívül aggasztó mert a betegségek megelőzésére, az immunrendszer erősítésére, különösen csecsemőknél és kisgyerekeknél, de felnőtteknél is nagyon fontos lenne a megfelelő D-vitamin-pótlás.
A D-vitaminnal kapcsolatban több évtizedes kutatások is kimutatták, hogy nemcsak az egészséges csontfejlődéshez nélkülözhetetlen, de az alapvető sejtműködéshez is elengedhetetlen a szervezetünkben a megfelelő mennyiségű D-vitamin jelenléte. A szakemberek rámutattak, hogy megfelelő pótlás hiányában angolkór alakul ki.

Dr. Szabó András, a Tűzoltó utcai Gyermekklinika igazgatója elmondta, hogy az úgynevezett civilizációs betegségek, mint például a cukorbetegség, a depresszió, vagy az elhízás és a rák is túlnyomó részt a D-vitamin hiányának „köszönhető”.

Dr. szabó András, a D-vitaminnal kapcsolatos kutatások nemzetközileg is elismert szakembere hozzátette, hogy például a mellrák esetében 50 százalékkal jobbak a gyógyulási esélyek, ha rendezett a beteg D-vitamin-szintje. De a jól ismert fáradékonyság, vagy a depresszió is nagy mértékben csökkenthető megfelelő mértékű D-vitamin pótlással.

loading...
A kutatások szerint a D-vitamin hiánya hozzájárul a szívelégtelenség kialakulásához, súlyosbodásához, megnöveli a magas vérnyomás és az érelmeszesedés kockázatát.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Vesebetegségek esetén a D-vitamin-hiány kockázata fokozott, ezért a megfelelő D-vitamin-pótlás kiemelt jelentőségű.

Emlőrák és vastagbéldaganatok kialakulása és lefolyása szempontjából a D-vitamin-hiány bizonyítottan rizikótényező.

Ezért is aggasztóak azok az adatok, amelyek azt támasztják alá, hogy a Magyar lakosság 21 százalékánál állandó és súlyos, még a tél végére a Magyar összlakosság 95 százalékánál nagymértékű D-vitamin hiány alakul ki.

Mi a fő oka a D-vitamin hiánynak?

loading…


A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a bőrrák elleni propaganda olyan hatékony volt, hogy az emberek jó része már a napozástól is fél, ezért sokan már nyáron sem tudják pótolni a D-vitamin szükségleteiket.

Sajnos a kutatások azt is kimutatták, hogy a táplálékkal rendkívül kevés vitamint juttatunk a szervezetünkbe, amely mennyiség még a napi szükséglet felét sem fedezi.

A D-vitaminban leggazdagabb élelmiszerek például a gomba, a lazac, vagy a máj. A vitamin nagy mennyiségben található meg a tengeri halakban, a csukamájolajban és kisebb mennyiségben pedig a tojásban is megtalálható.

Fontos tudnunk, hogy a D-vitamint esetében zsírban oldódó anyagról van szó, így a szervezet képes elraktározni azt egy ideig.

Mennyi D-vitaminra van szüksége a szervezetünknek, és hogyan pótoljuk azt?

Felnőttek esetén a sok nyári napozás mellett is napi minimum 1000–2000 NE D-vitamin bevitele javasolt, viszont a túlsúlyosaknál legalább 4000 NE bevitele szükséges. – NetExtra

loading…Facebook hozzászólások