A TITOK – FATIMA 1917

A TITOK – FATIMA 1917.

A TITOK – FATIMA 1917

 

A 20. század talán legnagyobb, máig megfejtetlen rejtély-sorozatával hazánkban rendkívül keveset foglalkoznak.

A portugáliai Fatimában, 1917-ben történt megmagyarázhatatlan eseménysorozat („csoda”) részleteit a Vatikán a 2000-es évek közepéig titokként kezelte, az egyház a rendelkezésére álló információkat nem hozta nyilvánosságra.

Mi történt Fatimában?Három gyermek egy nyájat őrzött a Fátima kisvárostól kb. két kilométerre lévő Cova da Iria nevű helyen 1917. május 13-án. A gyerekek: Lucia Santos, tíz éves, és az ő két unokatestvére, a kilenc éves Francisco Marto és a hét éves húga, Jácinta.

A déli imádság után hirtelen sugárzó fényt láttak, amelyet először villámnak véltek. Ez után elindultak haza, de hirtelen egy második „villám” világította meg a helyet és ekkor, az elmondásuk alapján a semmiből megjelent egy nő, aki ragyogóbb volt a napnál.

A nőnemű lény megkérte őket, hogy 5 egymást követő hónap minden 13. napján ugyanabban az órában ismét jöjjenek Cova da Iriaba és azt ígérte, hogy az utolsó alakommal megmondja a gyermekeknek, hogy ő kicsoda. Azt is megígérte a gyermekeknek, hogy mindhármukat felviszi a felhők fölé.

loading...

Ez után a gyermekek hazamentek, de út közben megbeszélték, hogy az esetet titokban tartják. Jacinta egy idő után viszont nem bírtra tovább, és elmesélte szüleinek, hogy mi történt velük.

A hírek gyorsan terjedtek a kisvárosban, így amikor a gyermekek június 13.-án a megbeszélt időben a találkozóhelyre siettek, kb. ötven jámbor falusi is elkísérte őket. Ekkor az emberek már nagy számban lehettek szemtanúi annak, hogy egy nő leereszkedik a „mennyből” és a tömeg közelében lévő tölgyfa lombozata fölött lebeg.

Ez a jelenség minden hónap 13.-án megismétlődött, így egyre többen és többen gyülekeztek ezen a helyen.

Az esetről az első beszámolót Formigao atya írta 1921-ben. Az atya elmondta, hogy kezdetben ő maga sem hitt a történetek hitelességében, de az 1917. szeptember 13-i jelenés meggyőzte őt, és utána már nem voltak kétségei.Az augusztus 13-i jelenésről a gyerekek lemaradtak, ugyanis Outrem polgári prefektusa letartóztatta és kihallgatta őket, majd megpróbálta kicsikarni belőlük a hazugságukat elismerő vallomást, de ők erre nem voltak hajlandóak. Miután szabadon engedték őket, a nő augusztus 19-én jelent meg nekik Valinhos település mellett, Cova da Iriatól nem messze.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Az utolsó jelenésre 1917. október 13-án került sor. Ekkor már (becslések szerint) 60-70 ezer ember volt jelen a helyszínen. A tömeg előtt megjelenő nő azt mondta, hogy ő a Rózsafüzér királynője – legalábbis ezt állították a jelenlévők. A jelenés végén a nő fölött lebegő „nap” egy ezüstszínű koronggá változott, amely saját tengelye körül forgott. Ezt a csodát hatalmas tömeg vallási áhítattal, ámulva nézte.

A Vatikán vizsgálatot rendelt el. Rengeteg szemtanút kikérdeztek, és hatalmas mennyiségű iratanyag gyűlt össze. A Katolikus Egyház az összegyűjtött információkat és vallomásokat továbbította a vatikáni Szent Hivatal titkos levéltárába. A római katolikus egyház csak évtizedek múlva adott ki hivatalos állásfoglalást az ügyről, de több fontos részletről azóta is mélyen hallgat. Neked mi a véleményed az esettel kapcsolatban?

Facebook hozzászólások