A TITOK – FATIMA 1917

A TITOK – FATIMA 1917.
loading...

A TITOK – FATIMA 1917

 

A 20. század talán legnagyobb, máig megfejtetlen rejtély-sorozatával hazánkban rendkívül keveset foglalkoznak.

A portugáliai Fatimában, 1917-ben történt megmagyarázhatatlan eseménysorozat („csoda”) részleteit a Vatikán a 2000-es évek közepéig titokként kezelte, az egyház a rendelkezésére álló információkat nem hozta nyilvánosságra.

Mi történt Fatimában?Három gyermek egy nyájat őrzött a Fátima kisvárostól kb. két kilométerre lévő Cova da Iria nevű helyen 1917. május 13-án. A gyerekek: Lucia Santos, tíz éves, és az ő két unokatestvére, a kilenc éves Francisco Marto és a hét éves húga, Jácinta.

A déli imádság után hirtelen sugárzó fényt láttak, amelyet először villámnak véltek. Ez után elindultak haza, de hirtelen egy második „villám” világította meg a helyet és ekkor, az elmondásuk alapján a semmiből megjelent egy nő, aki ragyogóbb volt a napnál.

A nőnemű lény megkérte őket, hogy 5 egymást követő hónap minden 13. napján ugyanabban az órában ismét jöjjenek Cova da Iriaba és azt ígérte, hogy az utolsó alakommal megmondja a gyermekeknek, hogy ő kicsoda. Azt is megígérte a gyermekeknek, hogy mindhármukat felviszi a felhők fölé.

loading...

Ez után a gyermekek hazamentek, de út közben megbeszélték, hogy az esetet titokban tartják. Jacinta egy idő után viszont nem bírtra tovább, és elmesélte szüleinek, hogy mi történt velük.

A hírek gyorsan terjedtek a kisvárosban, így amikor a gyermekek június 13.-án a megbeszélt időben a találkozóhelyre siettek, kb. ötven jámbor falusi is elkísérte őket. Ekkor az emberek már nagy számban lehettek szemtanúi annak, hogy egy nő leereszkedik a „mennyből” és a tömeg közelében lévő tölgyfa lombozata fölött lebeg.

Ez a jelenség minden hónap 13.-án megismétlődött, így egyre többen és többen gyülekeztek ezen a helyen.

Az esetről az első beszámolót Formigao atya írta 1921-ben. Az atya elmondta, hogy kezdetben ő maga sem hitt a történetek hitelességében, de az 1917. szeptember 13-i jelenés meggyőzte őt, és utána már nem voltak kétségei.Az augusztus 13-i jelenésről a gyerekek lemaradtak, ugyanis Outrem polgári prefektusa letartóztatta és kihallgatta őket, majd megpróbálta kicsikarni belőlük a hazugságukat elismerő vallomást, de ők erre nem voltak hajlandóak. Miután szabadon engedték őket, a nő augusztus 19-én jelent meg nekik Valinhos település mellett, Cova da Iriatól nem messze.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Az utolsó jelenésre 1917. október 13-án került sor. Ekkor már (becslések szerint) 60-70 ezer ember volt jelen a helyszínen. A tömeg előtt megjelenő nő azt mondta, hogy ő a Rózsafüzér királynője – legalábbis ezt állították a jelenlévők. A jelenés végén a nő fölött lebegő „nap” egy ezüstszínű koronggá változott, amely saját tengelye körül forgott. Ezt a csodát hatalmas tömeg vallási áhítattal, ámulva nézte.

A Vatikán vizsgálatot rendelt el. Rengeteg szemtanút kikérdeztek, és hatalmas mennyiségű iratanyag gyűlt össze. A Katolikus Egyház az összegyűjtött információkat és vallomásokat továbbította a vatikáni Szent Hivatal titkos levéltárába. A római katolikus egyház csak évtizedek múlva adott ki hivatalos állásfoglalást az ügyről, de több fontos részletről azóta is mélyen hallgat. Neked mi a véleményed az esettel kapcsolatban?

Read previous post:
ILYEN PROBLÉMÁKAT OKOZHAT AZ ALVÁSZAVAR
ILYEN PROBLÉMÁKAT OKOZHAT AZ ALVÁSZAVAR

Köztudott hogy az alvás nagyon fontos az emberek életében, szükségünk van legalább napi 8 óra alvásra. Komoly gondokat okozhat az...

AZ UFÓKBAN TÖBBEN HISZNEK, MINT ISTENBEN!
AZ UFÓKBAN TÖBBEN HISZNEK, MINT ISTENBEN

AZ UFÓKBAN TÖBBEN HISZNEK, MINT ISTENBEN   Egy nemrég napvilágot látott Brit felmérés szerint a megkérdezettek nagyobb százaléka hisz a...

Close