A PÁNIKBETEGSÉG TÜNETEI

A PÁNIKBETEGSÉG TÜNETEI

A pánikbetegség tünetei.

[good_old_share]


A pánikbetegség egy súlyos betegség, amit komolyan kell venni.

Sajnos manapság egyre többen szenvednek pánikbetegségben. Az orvosok is kezdik egyre komolyabban venni a betegséget, és szerencsére az átlagemberek is.De honnan ismerhetjük fel a pánikbetegséget?

loading...

A pánikbetegséget erős szorongás jellemzi, rohamokban jelentkezik. Ha ezek a rohamok gyakran ismétlődnek, akkor beszélünk pánikbetegségről. Milyen tünetek jelzik ezt a problémát?

A pánikroham félelmet takar. A tünetek sokrétűek lehetnek, de ahhoz, hogy kimondjuk: pánikbetegségről van szó, legalább négy tünet azonosítására van szükség az alábbiak közül.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Reszketés, remegés

Izzadás

Fulladás, légszomj, torokszorulás

Szédülés, ájulásérzés

Erős szívdobogás
Halálfélelem

Sírás

Émelygés, hányinger, hasi fájdalom

Zsibbadó, szúró érzés a végtagokban vagy az arcon, érzési zavarok

Kipirulás, hidegrázás

Megőrüléstől, az önkontroll elvesztésétől való félelem

A betegség tünetei három változatban fordulnak elő.

Mellkasi pánikroham (mellkasban jelentkező szorító érzés, légszomj, erős szívdobogás)

Hasi pánikroham (hányás, hasmenés, émelygés, hasi fájdalom)

Neurológiai pánikroham (fejfájás, szédülés, ájulás)

A pánikroham és a pánikbetegség nem ugyanaz, hiszen ahhoz, hogy a pánikbetegséget diagnosztizálják egy hónap leforgása alatt legalább négyszer jelentkeznie kell a pánikrohamnak.
A roham gyorsan jön, általában 10 perc alatt eléri a legerősebb pontját, és 20-30 perc múlva akár teljesen meg is szűnhet.

A tünetek főként nappal jelentkeznek, tömegben, közlekedési járművön, közterületen. Ezt követően a pánikbeteg gyakran szorong attól a közegtől, ahol a roham jelentkezett, így másodlagos agrofóbia, azaz a speciális helytől való félelem is kialakulhat.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások