A LOTTÓ EGY NAGY CSALÁS? AVAGY A LOTTÓ A SZEGÉNYEK ADÓJA

loading...

A LOTTÓ EGY NAGY CSALÁS? AVAGY A LOTTÓ A SZEGÉNYEK ADÓJA

A lottóval kapcsolatos „összeesküvés elméletek” időről időre felmerülnek.


Mostanában egyre gyakrabban. Talán nem véletlenül. Abban az időszakban is voltak problémák, amikor még kézi húzással választották ki a számokat, de miután áttértek a gépi „húzásra”, egyre több emberben merül fel a gyanú: talán csalnak a lottóval.
A napokban a KomlóMédia oldalán is foglalkoztak a témával. Az ő cikküket alább változtatás nélkül közöljük:

A lottó talán egy nagy csalás, mert géppel húzzák

A mondás szerint: a lottó a szegények adója. Ezen cikkünk megírására azért került sor, mert szerkesztőségünkbe érkezett egy komlói lakótól egy levél, miszerint a lottó egy csalás. És érveivel valahol nagyon is a gyanút alapozta meg.

Levélírónk a gépi húzást kifogásolja, mert szerinte az nagyon is befolyásolható. Csak akkor hinne benne, ha minden egyes húzást kézzel tennének meg. (ott is lehetséges a csalás – melegebb golyók…, de talán tényleg kizárt a technikai beavatkozás-a szerk.)

Azt állította, hogy matematikailag szinte lehetetlen, hogy egy évben pl. 2014-ben tizenegyszer egymás mellett legyen két szám. Így elsőre rá vághatnánk, hogy miért ne. Aztán munkatársunk a levél átvétele után egy héttel a postán járt és mondja, hogy nem tudja mit mondjon, de a héten is tényleg egymás mellett van két szám. Akkor ezzel nem foglalkoztunk, mert, bár a matematika valószínűségszámítás szerint is túlságosan sok, hogy 52-hétből 11-szer ilyen legyen.

loading…


A levélíró tovább megy: szombaton 17:30-ig lehet venni szelvényt. A lottó történetében a számítógépes rendszerig időben nem állt rendelkezésre semmilyen kiértékelő rendszer a beérkezett szelvények irányában.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Jelenleg ez nem így van(!) – olyan gyors és magas fokú a számítógépes kiértékelő rendszer, hogy percek leforgása alatt tudni lehet, hogy mi az az 5 szám amit, ha kihúznak nem lesz 5-ös a lottón, ill. ugyanez a rendszer azt is ki tudja értékelni percek leforgása alatt, hogy melyik legyen az az egy szelvény ami nyertes legyen a héten, vagy netalán 2 ötös legyen a héten…

A hivatalos húzásig két óra áll rendelkezésre, hogy felkészüljenek, ha csalni akarnak.

Levélírónk azt is leírta, hogy gépi húzásnál zárt rendszerben pörögnek a „pingpong” labdák. A beavatottak nyugodtan megjelölhetik (mivel van idejük!) a kiválasztott 5 labdát. Ez lehet radioaktív módon, „cinkelni”, anyagában változtatni, vagy egyszerűen a labdán lévő szám összetétele olyan anyag, ami a kiválasztó rendszert a megfelelő időben aktiválja.

A golyók az emberi szem számára gyors összevissza mozgásban elkezdenek a nagy nyilvánosság előtt az átlátszó gömbben pörögni.

Ez a mozgás csak az emberi szem számára gyors és összevissza mozgás. A mai technikai feltételek mellett elkapni, odaszívni a megfelelő pillanatban a megfelelő pingpong labdát nem nagy feladat. Ne feledjük, hogy a belső embernek csak meg kell jelölnie az emberi szem számára nem látható módon az 5 kiválasztott labdát és a kiválasztó rendszernek az érzékelés pillanatában oda kell szívnia a labdát. Egy mérnök barátunkkal beszélve elmondta, hogy elég egy gyors (már másodpercenként billiót is rögzítenek) kamerát teleobjektívvel felállítani (talán ezt lehet a stáb kamerájaként is álcázni. a szerk.) és a szívóegység előtt elhaladó labdákat rögzíteni és egy számítógépes rendszeren kiértékelni az elhaladó labdákat és a megfelelő elhaladásakor beindítani a légszivattyút. Itt se feledjük, hogy csak a szemnek gyors a mozgás, a technikának ezt lekövetni egy állapotos lajhár mozgásának felel meg. A visszatartott haszon miatt nagyon is megéri ezt megbundázni, és amikor csak lehet géppel húzni a „szerencsés” 5 számot.

loading…


Cikkünk nem bizonyító erejű, de mindenki döntsön belátása és nyereménye tükrében.

És még van két érdekes hozzászólás is. Íme (a videó után folyt.):

Egy "érdekes" felvétel. A videó kísérő szövege: Előbb írták ki a szerb lottóhúzáson a képernyőre a számokat, mint, hogy kihúzták volna őket a műsorban. A sorsolásról készült felvételen látszik, hogy az első három szám kihúzása még rendben zajlott, majd negyedikként a 27-es számú golyót húzták ki, ám a képernyőn a 21-es szám jelent meg. Ezt követően gyorsan megjelent (ötödikként) a 27-es is, holott akkor még nem is húzták ki az ötödik golyót. Az ötödikként kihúzott nyerőszám a 21-es lett, éppen az a szám, amely 33 másodperccel korábban már megjelent a képernyőn.
Teljes egészében egyetértek! Egy különös dologra lettem figyelmes, csak nézzük a golyóban lévő nevet, a számhúzó jelöltek kiválasztásánál, ha van Dr nevű a pályázók között, tuti ő nyeri meg a 970 ezer (nem egymillió) Ft ot. Egyszer én is voltam egy ilyenen, aki megnyerte, előtte az előtérben jókedvűen csevegett Harsányi Leventével , de akkor nem érdekelt , csak akkor esett le , mikor őt hívták ki ,meg a nála lévő kis bőrönd, előre tudta, hogy buli lesz! A 30 ezret mindenki megkapja, úgy lesz 1 millió a nyeremény!

Sok évvel ezelőtt, amikor még kézi húzás volt 11 (tizenegy ) ötös volt a lottón , abból tíz szelvény egymást követő sorszámmal. Nem firtatták ki az a hülye, aki ennyiszer játssza meg ugyan azt a számot. De az biztos az igazi nyertes csak az egy tizedét kapta meg . Mintha utólag vettek be a játékba szelvényeket. Ez most már nem lehetséges? Ha a Nasa-t meg tudják heckelni , ezt nem? Érdekes módon több politikusnak is volt telitalálata a lottón, ennek az esélye ezerszer kisebb, mint a főnyeremény. És mégis!

Most pedig kíváncsian várjuk a véleményedet a cikkel kapcsolatban. Elmondhatod az oldal alján. 

loading…


Szólj hozzá

Hozzászólás