A LOTTÓ EGY NAGY CSALÁS? AVAGY A LOTTÓ A SZEGÉNYEK ADÓJA

A LOTTÓ EGY NAGY CSALÁS? AVAGY A LOTTÓ A SZEGÉNYEK ADÓJA.

A LOTTÓ EGY NAGY CSALÁS? AVAGY A LOTTÓ A SZEGÉNYEK ADÓJA


[good_old_share]

A lottóval kapcsolatos „összeesküvés elméletek” időről időre felmerülnek. Nézd meg az oldalon lévő videót! ÉRDEMES!

 

Mostanában egyre gyakrabban. Talán nem véletlenül. Abban az időszakban is voltak problémák, amikor még kézi húzással választották ki a számokat, de miután áttértek a gépi „húzásra”, egyre több emberben merül fel a gyanú: talán csalnak a lottóval.A napokban a KomlóMédia oldalán is foglalkoztak a témával. Az ő cikküket alább változtatás nélkül közöljük:

A lottó talán egy nagy csalás, mert géppel húzzák

A mondás szerint: a lottó a szegények adója. Ezen cikkünk megírására azért került sor, mert szerkesztőségünkbe érkezett egy komlói lakótól egy levél, miszerint a lottó egy csalás. És érveivel valahol nagyon is a gyanút alapozta meg.

loading...

Levélírónk a gépi húzást kifogásolja, mert szerinte az nagyon is befolyásolható. Csak akkor hinne benne, ha minden egyes húzást kézzel tennének meg. (ott is lehetséges a csalás – melegebb golyók…, de talán tényleg kizárt a technikai beavatkozás-a szerk.)

loading…


Azt állította, hogy matematikailag szinte lehetetlen, hogy egy évben pl. 2014-ben tizenegyszer egymás mellett legyen két szám. Így elsőre rá vághatnánk, hogy miért ne. Aztán munkatársunk a levél átvétele után egy héttel a postán járt és mondja, hogy nem tudja mit mondjon, de a héten is tényleg egymás mellett van két szám. Akkor ezzel nem foglalkoztunk, mert, bár a matematika valószínűségszámítás szerint is túlságosan sok, hogy 52-hétből 11-szer ilyen legyen.

A levélíró tovább megy: szombaton 17:30-ig lehet venni szelvényt. A lottó történetében a számítógépes rendszerig időben nem állt rendelkezésre semmilyen kiértékelő rendszer a beérkezett szelvények irányában.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Jelenleg ez nem így van(!) – olyan gyors és magas fokú a számítógépes kiértékelő rendszer, hogy percek leforgása alatt tudni lehet, hogy mi az az 5 szám amit, ha kihúznak nem lesz 5-ös a lottón, ill. ugyanez a rendszer azt is ki tudja értékelni percek leforgása alatt, hogy melyik legyen az az egy szelvény ami nyertes legyen a héten, vagy netalán 2 ötös legyen a héten…

A hivatalos húzásig két óra áll rendelkezésre, hogy felkészüljenek, ha csalni akarnak.

Levélírónk azt is leírta, hogy gépi húzásnál zárt rendszerben pörögnek a „pingpong” labdák. A beavatottak nyugodtan megjelölhetik (mivel van idejük!) a kiválasztott 5 labdát. Ez lehet radioaktív módon, „cinkelni”, anyagában változtatni, vagy egyszerűen a labdán lévő szám összetétele olyan anyag, ami a kiválasztó rendszert a megfelelő időben aktiválja.A golyók az emberi szem számára gyors összevissza mozgásban elkezdenek a nagy nyilvánosság előtt az átlátszó gömbben pörögni.

Ez a mozgás csak az emberi szem számára gyors és összevissza mozgás. A mai technikai feltételek mellett elkapni, odaszívni a megfelelő pillanatban a megfelelő pingpong labdát nem nagy feladat. Ne feledjük, hogy a belső embernek csak meg kell jelölnie az emberi szem számára nem látható módon az 5 kiválasztott labdát és a kiválasztó rendszernek az érzékelés pillanatában oda kell szívnia a labdát. Egy mérnök barátunkkal beszélve elmondta, hogy elég egy gyors (már másodpercenként billiót is rögzítenek) kamerát teleobjektívvel felállítani (talán ezt lehet a stáb kamerájaként is álcázni. a szerk.) és a szívóegység előtt elhaladó labdákat rögzíteni és egy számítógépes rendszeren kiértékelni az elhaladó labdákat és a megfelelő elhaladásakor beindítani a légszivattyút. Itt se feledjük, hogy csak a szemnek gyors a mozgás, a technikának ezt lekövetni egy állapotos lajhár mozgásának felel meg. A visszatartott haszon miatt nagyon is megéri ezt megbundázni, és amikor csak lehet géppel húzni a „szerencsés” 5 számot.

Cikkünk nem bizonyító erejű, de mindenki döntsön belátása és nyereménye tükrében.

És még van két érdekes hozzászólás is. Íme (a videó után folyt.):

Egy "érdekes" felvétel. A videó kísérő szövege: Előbb írták ki a szerb lottóhúzáson a képernyőre a számokat, mint, hogy kihúzták volna őket a műsorban. A sorsolásról készült felvételen látszik, hogy az első három szám kihúzása még rendben zajlott, majd negyedikként a 27-es számú golyót húzták ki, ám a képernyőn a 21-es szám jelent meg. Ezt követően gyorsan megjelent (ötödikként) a 27-es is, holott akkor még nem is húzták ki az ötödik golyót. Az ötödikként kihúzott nyerőszám a 21-es lett, éppen az a szám, amely 33 másodperccel korábban már megjelent a képernyőn.Teljes egészében egyetértek! Egy különös dologra lettem figyelmes, csak nézzük a golyóban lévő nevet, a számhúzó jelöltek kiválasztásánál, ha van Dr nevű a pályázók között, tuti ő nyeri meg a 970 ezer (nem egymillió) Ft ot. Egyszer én is voltam egy ilyenen, aki megnyerte, előtte az előtérben jókedvűen csevegett Harsányi Leventével , de akkor nem érdekelt , csak akkor esett le , mikor őt hívták ki ,meg a nála lévő kis bőrönd, előre tudta, hogy buli lesz! A 30 ezret mindenki megkapja, úgy lesz 1 millió a nyeremény!

Sok évvel ezelőtt, amikor még kézi húzás volt 11 (tizenegy ) ötös volt a lottón , abból tíz szelvény egymást követő sorszámmal. Nem firtatták ki az a hülye, aki ennyiszer játssza meg ugyan azt a számot. De az biztos az igazi nyertes csak az egy tizedét kapta meg . Mintha utólag vettek be a játékba szelvényeket. Ez most már nem lehetséges? Ha a Nasa-t meg tudják heckelni , ezt nem? Érdekes módon több politikusnak is volt telitalálata a lottón, ennek az esélye ezerszer kisebb, mint a főnyeremény. És mégis!

Most pedig kíváncsian várjuk a véleményedet a cikkel kapcsolatban. Elmondhatod az oldal alján.

loading…


Facebook hozzászólások