A HÉTVÉGÉN JÖN AZ ÉVSZÁZAD HOLDFOGYATKOZÁSA

A HÉTVÉGÉN JÖN AZ ÉVSZÁZAD HOLDFOGYATKOZÁSA

A hétvégén jön az évszázad holdfogyatkozása.

[good_old_share]


Érdemes lesz kimenni.

Péntek este különleges égi jelenségnek lehetünk tanúi. Akkor lesz ugyanis a 21.század leghosszabb teljes holdfogyatkozása, és ha minden igaz, akkor elképesztő jelenségnek lehetünk szemtanúi.Az esemény maximuma magyar idő szerint 22:21-kor lesz látható, maga a teljes holdfogyatkozás pedig 1 óra 43 percen át fog tartani. Ezzel csupán 4 perccel marad el minden idők leghosszabb teljes holdfogyatkozásától.

loading...

Az esemény azért lesz ilyen hosszú, mert a hold a Föld árnyékának közepén fog keresztülhaladni, miközben nagyon távol jár majd bolygónktól, ésnagyon lassan fog haladni.

Mi örülhetünk ennek a jelenségnek, és láthatjuk is, azonban sokan sajnos kimaradnak belőle a világ más részein.

Sok területen a Nap fel fog kelni, mire a holdfogyatkozás befejeződne, ezért ők kimaradnak ebből, nálunk viszont épp fordított a helyzet.

Tehát péntek este érdemes lesz figyelni a holdat már kora estétől is, a legszebb pedig 22:21-től lesz, és az esemény egészen 01:29-ig lesz észlelhető.

A teljes holdfogyatkozás közben pedig a hold elvörösödik majd, amitől a látvány csak még szebb lesz. Ez a vörösödés nagyjából 20:24 körül kezdődik majd el.

Szóval már 20:00-tól érdemes néha kitekinteni, és megcsodálni a nem mindennapi jelenséget.Legközelebb pedig 2019 januárjában lesz teljes holdfogyatkozás, azonban ez a hajnali órákban zajlik majd, ezért valószínűleg ezt kevesebben tudják majd megnézni.

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://netextra.hu/newsletter/

De nem csak ez lesz az egyetlen érdekes látnivaló.

A hónap végén a Marsban is gyönyörködhetünk, ugyanis július 31-én a szokottnál közelebb lesz a földhöz. Ekkor 58 millió kilométerre lesz tőlünk, és ezzel egészen szeptemberig a 3. legfényesebb objektum lesz az égen. Természetesen ekkor jobban látható is lesz, így 31.-től érdemes lesz a Marsra is egy pillantást vetni.

Természetesen szabad szemmel így sem sokat látni majd belőle, és így is csak egy fényes pontnak látjuk majd, de erre sem mindig van alkalom.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások