8 AJÁNLOTT ÉTEL, AZ EGÉSZSÉGESEBB SZEMÉRT

8 NEKED AJÁNLOTT ÉTEL, AZ EGÉSZSÉGESEBB SZEMÉRT.
loading...

A világ színeinek, formáinak és mozgásának érzékelése egy ajándék, ami legtöbbünk számára magától értetődő. Egészen addig a napig, amikor valakinek el nem kezd homályosodni a látása, elveszítve tisztaságát, vagy esetleg teljesen elhalványul a kép, ezért nagyon lesújtó, amikor ez bekövetkezik. [cn-social-icon]

Ugyanakkor a szürkehályog, a makula degeneráció, a szem kiszáradása, vagy bármely más szemprobléma nem elkerülhetetlen. A rossz táplálkozás, és az optimálisnál szegényesebb életmód nagymértékben járulnak hozzá a modern kor gyorsan terjedő betegségeihez, ezek közül az egyik a látás elvesztése.

 

Mára világossá vált, hogy egy egészségesebb étrenddel, és sok tápanyagban gazdag étel fogyasztásával a szem gyógyulása lehetséges. Sőt, néhány igen hasznos élelmiszer támogatja is az egészséges látást. Ezek tele vannak enzimekkel, ásványi anyagokkal és tápanyagokkal, melyeket a természet kínál számunkra, és melyek segítségével regenerálhatjuk a szervezetünket, és meggyógyíthatjuk a szemünket.

Mindennek természetesen a feldolgozott, finomított és kémiailag kezelt élelmiszerek étrendünkből történő eltávolításával együtt van megfelelő hatása. Több ilyen étel fogyasztása valószínűleg hamarabb segít a szem jobb egészségének eléréséhez.

Mára világossá vált, hogy egy egészségesebb étrenddel, és sok tápanyagban gazdag étel fogyasztásával a szem gyógyulása lehetséges. Sőt, néhány igen hasznos élelmiszer támogatja is az egészséges látást. Ezek tele vannak enzimekkel, ásványi anyagokkal és tápanyagokkal, melyeket a természet kínál számunkra, és melyek segítségével regenerálhatjuk a szervezetünket, és meggyógyíthatjuk a szemünket.

loading...Mindennek természetesen a feldolgozott, finomított és kémiailag kezelt élelmiszerek étrendünkből történő eltávolításával együtt van megfelelő hatása. Több ilyen étel fogyasztása valószínűleg hamarabb segít a szem jobb egészségének eléréséhez.

Fekete áfonya

Ez a gyümölcs olyan vegyületeket tartalmaz, melyek növelik a látásélességet, és javítják a látást. Olaszországban egy tanulmány megállapította, hogy ezen vegyületek keveréke, az úgynevezett antocianidinek, az E-vitaminnal együtt megállították a szürkehályog képződésének előrehaladását a vizsgált alanyok több mint 95%-ánál, akik a betegség korai szakaszában voltak. De ez nem csupán mára vált ismertté, hiszen az 2. Világháború pilótái már a múlt században is tudták, hogy hihetetlenül előnyös volt a látásuk szempontjából, ha repülés előtt fekete áfonyát fogyasztottak. Hasonló vegyületeket tartalmazó ízletes gyümölcsök szintén javítják a látást, ezek közé tartozik az áfonya, vörös áfonya, szeder, szőlő, a málna és a vadcseresznye.

Sárgarépa

A sárgarépát többnyire a jobb látással társítjuk, de valószínűleg sokan nem ismerik azt a számos kedvező hatást, melyet nyújt. A sárgarépa karotionidja  (mely eltérő színét adja) segít a szürkehályog és a rák megelőzésében, és csökkenti a szív-és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát. Más nagyszerű forrásai a karotinoidnak a leveles zöldségek, gyümölcsök és zöldségek, melyek narancssárga, sárga vagy vörös színűek.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Hagymák

Mivel kiváló kvercetin  forrás, melyet egy összetett kutatás kapcsolt össze a szürkehályog megelőzésével a cukorbetegeknél, a hagyma rendkívül hasznos étel, hogy meggyógyítsuk a szemünket. Mivel azonban a legtöbb kvercetin a héjában található, ideális lehet az ételekbe belefőzni ezt a részét is a hagymának, amikor azokat elkészítjük.

Porcsin

Mint a világ leggazdagabb Omega-3 zsírsav forrása, a porcsin egy sor egészségügyi előnnyel büszkélkedhet a tiszta látás alapvető feltételeinek fenntartásában. Gazdag karotionidokban, C-vitaminban, E-vitaminban, és sok antioxidánsban (köztük a glutation), melyek mind szükségesek a szem egészségének fenntartásához.Glutation

Ez a vegyület ténylegesen nagy koncentrációban található a szemlencsében, ahol fontos szerepet játszik annak egészségesen tartásában. A glutation funkciói, mint antioxidáns, hogy fenntartja a lencse fehérje szerkezetét, szerepet játszik különféle enzimrendszerekben, valamint részt vesz az aminosavak és az ásványi anyagok szállításában.

A mai életmód azonban ennek a vegyületnek a hiányát hozta létre. Mint kiderült, a glutation antioxidáns alacsony szintje nagymértékben hozzájárul a szürkehályog kialakulásához. Szerencsére könnyen hozzájuthatunk, hiszen ez az erőteljes vegyület bőségesen megtalálható a nyers gyümölcsökben és zöldségekben, ezért ezen ételek fogyasztása segít a látás egészségének helyreállításában.

Kurkuma

Ez a gyulladásgátló gyökér nagy mennyiségű C-vitamint és karotinoidot, valamint E-vitamint és antoxidánst tartamaz. Mostanra jól ismert látásjavító hatása, és a legújabb kutatások rákellenes tulajdonságait bizonyították.

Brazil dió

A brazil dió vagy paradió E-vitaminban és szelénben gazdag, mindkettő tápanyag segít megakadályozni és megelőzni a szürkehályog kialakulását. A szelén nélkülözhetetlen számos idegi működéshez, fontos sejtvédő antioxidáns, ezenkívül hangulatjavító, szellemi teljesítményt fokozó hatása is ismert.

Spenót

A spenót luteinben (8) igen gazdag, melyről tudott, hogy segíti az egészséges látás megőrzését, és megakadályozza más szembetegségek kialakulását is. Ez a zöld növény bőségesen tartalmaz karotinoidot, és véd a rák kialakulása ellen.

A természeti törvényektől való eltérés – egészséges, feldolgozatlan élelmiszerek fogyasztása, megfelelő pihenés, szabadban tartózkodás, az élet élvezete – mostanra rengeteg egészségügyi problémát eredményezett. Szerencsére a természet számos előnyös élelmet (és lehetőséget) biztosít számunkra, hogy orvosoljuk a jóléti betegségeket.

Ha a jó látás megőrzése mellett az egészségedre is nagyobb hangsúlyt fektetnél, akkor lépéseket kell tenned egy tudatos étrend és életmód kialakítására. [cn-social-icon]

Read previous post:
KORMÁNYZATI KÉMPROGRAM MAGYARORSZÁGON!
KORMÁNYZATI KÉMPROGRAM MAGYARORSZÁGON!

KORMÁNYZATI KÉMPROGRAM MAGYARORSZÁGON! A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat is használja a FinFisher kormányzati kémprogramot. [good_old_share] Egy magát Phineas Fishernek nevező hacker feltörte...

7 FURCSA TÜNET, AMIVEL ORVOSHOZ KELL FORDULNUNK!
7 FURCSA TÜNET, AMIVEL ORVOSHOZ KELL FORDULNUNK!

Hajlamosak vagyunk félvállról venni az olyan tüneteket, mint például azt, hogy nem érjük el a szekrény tetejét, vagy nehezebben megy...

Close