6 ROSSZ SZOKÁS, AMIVEL TÖNKRETESSZÜK A VESÉNKET

6 ROSSZ SZOKÁS, AMIVEL TÖNKRETESSZÜK A VESÉNKET
loading...

6 rossz szokás, amivel tönkretesszük a vesénket.


Néhány hasznos tipp, hogy egészségesebb legyen a veséd.

A vesénk egészsége nagyon fontos, hiszen a vese az egyik legfontosabb szervünk. A vese szűri ki a testünkből a méreganyagokat, és megszabadítja a testünket a fölösleges víztől.
loading...

Sajnos néhány rossz szokással könnyedén tönkretehetjük a vesénket, ezért is jobb, ha tisztában vagyunk azzal, hogy pontosan mi is roncsolja a veséket, és megpróbálunk odafigyelni rá.

Nem megfelelő mennyiségű vízfogyasztás

Ha nem iszunk megfelelő mennyiségű vizet, a vesénk veszélyben lehet. A vesék fő feladata az, hogy az anyagcsere-hulladékot elvezeti a szervezetből és egyensúlyba hozza a vörösvérsejteket a testünkben.

Ha nem hidratálunk megfelelően, a vese véráram jelentősen csökken. Ez viszont a toxinok felhalmozódásához vezet a szervezetben.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Vizelet visszatartás

A vizelet visszatartása is roncsolja a vesét. Akkor menjünk a fürdőszobába, amikor mennünk kell, és ne halogassuk az időt, ugyanis ez nyomást eredményez a vesékre, és ha éveken keresztül ezt csináljuk, akkor akár ez is vezethet veseelégtelenséghez.

Túlzott nátrium-fogyasztás

A sóban sok a nátrium, és a nátriumbevitelünk többségét ki kell zárni, ugyanis a vesék nehezen birkóznak meg a nátriummal. Próbáljunk meg minél kevesebb sót fogyasztani, és semmiképpen se vigyük túlzásba.

A koffein túlzott fogyasztása
A koffein is nagyban hozzájárul a vese károsodásához, mivel a koffein emeli a vérnyomást.

Fájdalomcsillapítók túlzott fogyasztása

A fájdalomcsillapítók alkalmazása hosszú távon csökkenti a vér mennyiségét és rontja a szervek működését. Tehát ez nem csak a vesére káros, hanem minden más szervünkre is.

A fehérje túlzott bevitele

A fehérjét tartalmazó ételek nagy mennyiségű fogyasztása károsíthatja a vese állapotát. Általában egészséges a fehérje fogyasztása, de nem szabad túlzásba vinni, mert a vesét érzékenyen érinti.

loading…


Read previous post:
RENDŐRÖKET HÍVTAK EGY HÁZIBULIRA, DE ŐK INKÁBB BEÁLLTAK ZENÉLNI - VIDEÓ
RENDŐRÖKET HÍVTAK EGY HÁZIBULIRA, DE ŐK INKÁBB BEÁLLTAK ZENÉLNI – VIDEÓ

Rendőröket hívtak egy házibulira, de ők inkább beálltak zenélni. Nem mindennapi eset az biztos. Egy házibulin lépett fel szombaton este...

BŰNÖSNEK TALÁLTAK EGY NŐT GYILKOSSÁG VÁDJÁBAN, AKINEK AZ ÜGYÉBEN EGY PAPAGÁJ VOLT A SZEMTANÚ
BŰNÖSNEK TALÁLTAK EGY NŐT GYILKOSSÁG VÁDJÁBAN, AKINEK AZ ÜGYÉBEN EGY PAPAGÁJ VOLT A SZEMTANÚ – VIDEÓ

Bűnösnek találtak egy nőt gyilkosság vádjában, akinek az ügyében egy papagáj volt a szemtanú. Ilyen esetre még nem volt példa....

Close