6 ROSSZ SZOKÁS, AMIVEL TÖNKRETESSZÜK A VESÉNKET

6 ROSSZ SZOKÁS, AMIVEL TÖNKRETESSZÜK A VESÉNKET

6 rossz szokás, amivel tönkretesszük a vesénket.

[good_old_share]


Néhány hasznos tipp, hogy egészségesebb legyen a veséd.

A vesénk egészsége nagyon fontos, hiszen a vese az egyik legfontosabb szervünk. A vese szűri ki a testünkből a méreganyagokat, és megszabadítja a testünket a fölösleges víztől.
Sajnos néhány rossz szokással könnyedén tönkretehetjük a vesénket, ezért is jobb, ha tisztában vagyunk azzal, hogy pontosan mi is roncsolja a veséket, és megpróbálunk odafigyelni rá.

loading...

Nem megfelelő mennyiségű vízfogyasztás

Ha nem iszunk megfelelő mennyiségű vizet, a vesénk veszélyben lehet. A vesék fő feladata az, hogy az anyagcsere-hulladékot elvezeti a szervezetből és egyensúlyba hozza a vörösvérsejteket a testünkben.

Ha nem hidratálunk megfelelően, a vese véráram jelentősen csökken. Ez viszont a toxinok felhalmozódásához vezet a szervezetben.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Vizelet visszatartás

A vizelet visszatartása is roncsolja a vesét. Akkor menjünk a fürdőszobába, amikor mennünk kell, és ne halogassuk az időt, ugyanis ez nyomást eredményez a vesékre, és ha éveken keresztül ezt csináljuk, akkor akár ez is vezethet veseelégtelenséghez.

Túlzott nátrium-fogyasztás

A sóban sok a nátrium, és a nátriumbevitelünk többségét ki kell zárni, ugyanis a vesék nehezen birkóznak meg a nátriummal. Próbáljunk meg minél kevesebb sót fogyasztani, és semmiképpen se vigyük túlzásba.

A koffein túlzott fogyasztása
A koffein is nagyban hozzájárul a vese károsodásához, mivel a koffein emeli a vérnyomást.

Fájdalomcsillapítók túlzott fogyasztása

A fájdalomcsillapítók alkalmazása hosszú távon csökkenti a vér mennyiségét és rontja a szervek működését. Tehát ez nem csak a vesére káros, hanem minden más szervünkre is.

A fehérje túlzott bevitele

A fehérjét tartalmazó ételek nagy mennyiségű fogyasztása károsíthatja a vese állapotát. Általában egészséges a fehérje fogyasztása, de nem szabad túlzásba vinni, mert a vesét érzékenyen érinti.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások