3300 ÉV UTÁN ISMÉT ÉLETRE KEL A GYAPJAS MAMUT!

3300 ÉV UTÁN ISMÉT ÉLETRE KEL A GYAPJAS MAMUT!
loading...

3300 ÉV UTÁN ISMÉT ÉLETRE KEL A GYAPJAS MAMUT!

[good_old_share]


Óriási áttörés! Kiélezett verseny folyik három tudóscsoport között, akik külön-külön azért küzdenek, hogy ők támasszák fel elsőként a 3300 éve kihalt gyapjas mamutot.

A három tudóscsoport közül a Harvard Egyetem tudósai egy új génsebészeti módszerrel a kihalt állat 14 génjét beillesztették egy elefánt élő DNS-ébe.A mamutok az ázsiai elefánttal állnak szoros rokonságban, de az utolsó jégkorszakban kihaltak. A faj utolsó egyedei a Jeges-tengeren található Wrangel-szigeten mintegy 3300 éve pusztultak el. Ezekből a megőrződött tetemekből vettek DNS-mintát a Harvard tudósai, és így sikerült elérni a hatalmas áttörést.

Titokban tartották a kutatás eredményeit

George Chruch, a Harvard Egyetem professzora végül nyilatkozott.

loading...

"Olyan génekre összpontosítottunk, amelyek hidegtűrővé tették az állatot, köztük például a gyapjasságban, a fül nagyságban, a bőralatti zsírképzésben játszottak nagy szerepet. Most már vannak élő elefántsejtjeink, bennük mamut-DNS-sel. Nem tettük közzé kutatásunkat tudományos folyóiratban, mivel még sok munka áll előttünk, de tervezzük a publikálást – magyarázta a professzor.Az örök fagy által megőrzött mamut DNS-ét alaposan elemezték, és pontos kópiáját újraalkották. Ezeket "illesztették be" az elefánt genomjába, ahol most normális DNS-ként működtek.

George Chruch elmondta, hogy hatalmas munka áll mögöttük, de most már büszkén jelentheti be, hogy ez az első alkalom, hogy több mint 3300 év után a mamutgének élnek.

Természetesen a másik két tudóscsoport is tovább dolgozik, és próbálkoznak a mamut „feltámasztásával”.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/ Kedves Olvasónk!
Többen is jelezték, hogy a Facebook folyamatosan korlátozza a bejegyzéseink láthatóságát. Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldal tetejére a "Tetszik/Liked" gombra és pipáld ki, valamint a "követed" gombnál állítsd be a "megjelenítés elsőként" opciót, hogy megjelenjünk a hírfolyamban. KATTINTS IDE!

[apss_share]

loading…


loading…


Read previous post:
MENNYI HÚST ESZÜNK MEG ÉLETÜNKBEN?
MEGDÖBBENTŐ? MENNYI HÚST ESZÜNK MEG ÉLETÜNKBEN?

A vegetarian calculatorral meg tudjuk nézni hogy nagyjából mennyi húst fogyaszt egy húsevő ember az életében.  A vegetarian calculator megdöbbentő...

ILYEN A REPÜLÉS, EGY SAS SZEMÉVEL!
ILYEN A REPÜLÉS, EGY SAS SZEMÉVEL!

Nagyon szuper felvétel készült, egy sasra szereltek kamerát aztán elengedték a Burj Khalifa tetején. [cn-social-icon] És ezzel rekordot állítottak fel,...

Close